Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Χεροβούνι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι άνεμοι έχουν κοπάσει, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για τις κατοικίες της περιοχής αλλά και το δάσος του Κουβαρά.

Ωστόσο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στη θέση τους τη νύχτα αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Οι Αρχές είχαν δημιουργήσει από νωρίς αντιπυρικές ζώνες με την ελπίδα ότι θα έθεταν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, οπότε θα αποσύρονταν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο ενώ οι φλόγες της προκάλεσαν ζημιές σε κτίσματα και πέργκολες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι κατασκηνώσεις της περιοχής Κερατέας – Διονύσου δεν κινδύνευσαν, όμως 193 παιδιά που βρίσκονταν σε αυτές απομακρύνθηκαν με λεωφορεία.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής.

Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 10 οχήματα ΟΤΑ, 13 άτομα πεζοπόρου τμήματος ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση, καλώντας κάθε ιδιώτη ο οποίος έχει φορτηγό – υδροφόρα να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στο Ιππόδρομο, προκειμένου να βοηθήσει στο έργο πυρόσβεσης.