Σήμερα στις 21.00, στο γήπεδο της Τούμπας, φτάνει η ώρα της κρίσεως για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς απέναντι στην τεχνική, έμπειρη και πολύ πιο έτοιμη Μέταλιστ για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο της 3ης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει –σύμφωνα με τον προπονητή τους –να παίξουν πολύ καλύτερα από ό,τι έπαιξαν στα φιλικά παιχνίδια για να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση. «Αν γίνει αυτό έχουμε ελπίδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ολλανδός τεχνικός, που φιλοδοξεί με όπλο τις στημένες φάσεις, την κατοχή μπάλας και τη σοβαρότητα όσον αφορά την άμυνα σε όλο το γήπεδο να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην πρόκριση στη 2η προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε αυτό το πρώτο παιχνίδι του Δικεφάλου με αντίπαλο τη Μέταλιστ οι δύο προπονητές χθες στις δηλώσεις τους παρουσιάστηκαν συγκρατημένοι, καθώς αμφότεροι δεν γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας και προσανατολίζονται στο να ξεκινήσουν το παιχνίδι συντηρητικά. Ο Στέφενς θα παρατάξει ένα 4-2-3-1, όπως άλλωστε και ο Μίρον Μάρκεβιτς, με τη διαφορά ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ το 4-2-3-1 θα το προσαρμόσει σε περισσότερο συντηρητικό μοτίβο, ενώ ο Μάρκεβιτς και να θέλει δεν μπορεί να επιβάλει κάτι τέτοιο στους παίκτες του, αφού οι περισσότεροι είναι Λατινοαμερικανοί με σαφή προδιάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. «Εμείς πάντα παίζουμε επιθετικά και δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Θα ήμουν ευχαριστημένος με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, αλλά με γκολ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Μέταλιστ.

Ο Χουμπ Στέφενς σχολίασε και το άδειο γήπεδο της Τούμπας στο σημερινό παιχνίδι, λέγοντας: «Το άδειο γήπεδο είναι πρόβλημα. Το προτιμώ γεμάτο ακόμη και με φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, παρά άδειο».