Η ελληνική κολύμβηση γιόρτασε άλλη μία επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Και αυτή τη φορά στο αγώνισμα της ανοιχτής θάλασσας. Το μετάλλιο ήταν ασημένιο και ήρθε από το ομαδικό στα 5 χλιόμετρα. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Αντώνης Φωκαΐδης και η Κέλλυ Αραούζου ήταν η τριάδα της ελληνικής ομάδας που είχε άψογη συνεργασία και στο τέλος ανταμείφθηκε με το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας μόνο από τη γερμανική ομάδα. (Να εξηγήσουμε ότι το συγκεκριμένο είναι αγώνισμα χρόνου. Κάθε ομάδα –δύο άνδρες, μία γυναίκα –εκκινεί ξεχωριστά ανά λεπτό και συναγωνίζεται το χρονόμετρο. Ο χρόνος που μετράει είναι εκείνος του τελευταίου κάθε ομάδας, που συνήθως είναι η κολυμβήτρια.) «Είχαμε καλό πλοηγό, τον Σπύρο. Είμαι πολύ χαρούμενος, αφού είναι το πρώτο μου μετάλλιο σε παγκόσμιο», έλεγε στο τέλος ο Αντ. Φωκαΐδης, ενώ η Κέλλυ Αραούζου είχε έναν λόγο περισσότερο να χαμογελά: «Επιτέλους, το πήρα!», είπε, αφού είχε χάσει το μετάλλιο για ένα δευτερόλεπτο στα 5 και 10 χλμ. «Ηθελα πολύ ένα μετάλλιο, έπειτα από δύο ατυχίες στους προηγούμενους αγώνες. Δεν ξέρω αν άλλοι αθλητές έχουν πετύχει κάτι τέτοιο».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης απλώς μοίρασε συγχαρητήρια: «Το ασημένιο μετάλλιο ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Τόσο η Κέλλυ όσο και ο Αντώνης έκαναν εξαιρετικό αγώνα. Το ουσιαστικό είναι ότι η χώρα μας πρωταγωνιστεί πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε.

«Τα παιδιά αυτά, ακόμη και… δεμένα, θα κολυμπήσουν και θα είναι πρωταγωνιστές. Ετσι, αυτό που ζητάμε από την πολιτεία και την ομοσπονδία είναι να έχουμε λυμένα τα χέρια και τα πόδια», πρόσθεσε ο προπονητής τους Νίκος Γέμελος.

Το αγώνισμα της ανοιχτής θάλασσας ολοκληρώνεται αύριο με τον μαραθώνιο των 25 χλμ. και τη συμμετοχή του Σπύρου Γιαννιώτη και του Αντώνη Φωκαΐδη.

ΤΟ ΠΟΛΟ. Η Εθνική των γυναικών ήρθε ισόπαλη 8-8 με τον Καναδά, στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης, κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Ιταλία για την πρόκριση στα προημιτελικά. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν: Τσουκαλά, Ασημάκη από 2, Ψούνη, Αβραμίδου, Ρουμπέση, Ε. Πλευρίτου.

«Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας, αλλά το χάσαμε από δικά μας λάθη σε άμυνα και επίθεση. Τώρα έχουμε δύσκολη αποστολή», σχολίασε ο προπονητής της Εθνικής Γιώργος Μορφέσης.