Η περίοδος χάριτος τελειώνει και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να παραγάγει κυβερνητικό έργο για να το παρουσιάσει όταν θα έρθει η ώρα - κοινώς οι εκλογές - ήταν το μήνυμα που πέρασε στα στελέχη του ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη διάρκεια σύσκεψης για την πορεία του κυβερνητικού έργου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συγκάλεσε μίνι Υπουργικό Συμβούλιο και κάλεσε στο γραφείο του τα στελέχη του κόμματος και τους συνεργαζόμενους που συμμετέχουν ως υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί στον κυβερνητικό συνασπισμό για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του ρόλου τους, περίπου έναν μήνα μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τα στελέχη του «δουλειά, συνέπεια και προσοχή». Ανέφερε ότι ο ρόλος τους είναι πολλαπλός καθώς οι περισσότεροι είναι συγχρόνως μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές, και τούς κάλεσε να βρίσκονται σε απευθείας συνεννόηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Ξέρω ότι δεν έχετε προβλήματα συμπεριφοράς», τους είπε, όμως «η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να αποκτήσει καλύτερη κινητικότητα και ψυχολογία». Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι βουλευτές υφίστανται πολύ μεγάλες πιέσεις ψηφίζοντας κρίσιμα νομοσχέδια. Πάντως, το θέμα της στάσης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλου στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα δεν θίχτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει το θέμα να... διολισθήσει ώσπου να κλείσει οριστικά.
Η χθεσινή σύσκεψη - η δεύτερη μετά τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - έγινε με στόχο τα στελέχη να ενημερώνουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και την Επιτροπή παρακολούθησης κυβερνητικού έργου (Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης) για τις εξελίξεις σε επίπεδο κυβέρνησης.
Οι συμμετέχοντες πήραν τον λόγο και παρουσίασαν τα δεδομένα στον χώρο ευθύνης τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, της ΕΑΣ και στο θέμα των σχολείων. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος για παράδειγμα είπε ότι πρέπει «να τελειώνουμε γρήγορα με τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» ενώ παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο φάκελο με τον μεταναστευτικό κώδικα.
Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να τεθούν ορισμένα θέματα προς τη ΝΔ, ώστε η κυβέρνηση να γίνει πιο λειτουργική.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από