Τρία δρομολόγια κόβει η Olympic Air για να σταθεί στα πόδια της. Η εταιρεία έχει ήδη συρρικνώσει τον στόλο της και έχει βάλει ψαλίδι στους προορισμούς μειώνοντας τον αριθμό των πτήσεων.
Ετσι, η απόσυρση της Olympic Air από τη γραμμή της Ρόδου (από τις 30 Σεπτεμβρίου) και από τις γραμμές Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης (από τις 14 Οκτωβρίου) σηματοδοτεί αλλαγές στον χάρτη των δρομολογίων.
Η εταιρεία που διαδέχτηκε την Ολυμπιακή - και η ιδιωτικοποίηση της οποίας επιβάρυνε το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 1,3 δισ. ευρώ - παλεύει πλέον για την οικονομική της επιβίωση και ποντάρει πολλά στη σχεδιαζόμενη εξαγορά της από την Aegean Airlines - έναντι του ποσού των 72 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, το αν θα γίνει ή όχι η εξαγορά θα κριθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε απορριφθεί από την ΕΕ το αίτημα συγχώνευσης των δύο εταιρειών.
Από την Olympic Air υποστηρίζουν ότι οι προαναφερόμενες γραμμές ήταν - κυρίως τους χειμερινούς μήνες - ζημιογόνες κατά 20% και εκτιμούν ότι οι ζημιές για το 2012 ανέρχονται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ.
«Ο εξορθολογισμός του πτητικού της έργου αυτή την περίοδο είναι μονόδρομος προκειμένου η εταιρεία να ενισχύσει την προσπάθειά της για βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών ώστε να συνεχίσει το έργο της», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Olympic Air.
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ. Η Olympic Air είναι το διάδοχο σχήμα της παλαιάς Ολυμπιακής που πέρασε στον Ομιλο MIG το 2009 έναντι 177,2 εκατ. ευρώ. Τώρα, με την απόσυρση των προαναφερόμενων προορισμών, θα εκτελεί δρομολόγια σε 29 προορισμούς του εσωτερικού - έναντι 33 που εκτελούσε το 2009 - και σε πέντε προορισμούς του εξωτερικού - έναντι 17 που εκτελούσε το 2009. Το ίδιο διάστημα ο στόλος μειώθηκε από τα 32 αεροσκάφη στα 16.
Στο μεταξύ, η Aegean Airlines εκτελεί 162 δρομολόγια για εξωτερικό και 22 για εσωτερικό. Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους ότι με την κίνηση αυτή της Olympic Air δίνεται και νέο έδαφος στον ανταγωνισμό και η εταιρεία θα συρρικνωθεί μόνο στις άγονες και επιδοτούμενες γραμμές…
Από την εταιρεία αφήνουν μια χαραμάδα να επανέλθουν, αν παρατηρηθεί τρύπα στα δρομολόγια: «Εάν στο μέλλον λόγω αλλαγής συνθηκών της αγοράς φανεί ότι από τη μείωση ή διακοπή δρομολογίων δεν καλύπτεται η υπάρχουσα ζήτηση αερομεταφορικών υπηρεσιών, η Olympic Air ενδεχομένως θα επανεξετάσει τις αποφάσεις της».
ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Πάντως, τον περασμένο Απρίλιο από την Επιτροπή είχαν εκφραστεί ανησυχίες ότι η συναλλαγή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αυξήσεις τιμών, μειωμένη ποιότητα υπηρεσιών αλλά και δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος να δημιουργηθεί μονοπώλιο αφορά τα δρομολόγια από Αθήνα προς Χανιά, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και Κω.
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. Το παζλ της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην εγχώρια αεροπορική αγορά συμπληρώνει η αποχώρηση από το παιχνίδι τής Cyprus Airways που υπήρξε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των δύο εταιρειών. Αυτό, βέβαια, λίγο απασχολεί τον επιβάτη που δεν βλέπει μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων.
Πηγές από την Olympic Air υποστηρίζουν ότι τα εισιτήρια θα μπορούσαν να είναι έως και 25% φθηνότερα εάν μειώνονταν οι φόροι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μάλιστα, φέρνουν ως παράδειγμα τα δρομολόγια Αθήνα - Μυτιλήνη και Αθήνα - Πάρος.
Οπως υποστηρίζουν, στο πρώτο το κέρδος για την εταιρεία είναι 69,3 ευρώ. Ωστόσο, με την επιβολή 13% ΦΠΑ η τιμή ανεβαίνει στα 79,7 ευρώ και με τους φόρους του αεροδρομίου εκτοξεύεται στα 101 ευρώ, ποσό που πληρώνει ο επιβάτης.
Στην περίπτωση της Πάρου, το κέρδος για την εταιρεία είναι 68,73 ευρώ, με τον ΦΠΑ ανεβαίνει στα 79 ευρώ και με τους φόρους στο αεροδρόμιο ο επιβάτης πληρώνει 97,64 ευρώ.
Για το θέμα των εισιτηρίων, επαγγελματίες του κλάδου ισχυρίζονται ότι η κρίση έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των δρομολογίων προς την Ελλάδα (αυτό συνέβη κυρίως πέρυσι), με συνέπεια όσοι παίκτες έμειναν να αυξήσουν τις τιμές. «Τώρα που τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν προς το καλύτερο για τον τουρισμό, θα δούμε τα οφέλη από την επόμενη χρονιά», λένε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, άλλοι εκπρόσωποι της αγοράς αφήνουν αιχμές για τη λειτουργία της εγχώριας Επιτροπής Ανταγωνισμού λέγοντας ότι θα μπορούσε να συμβάλει στη συμπίεση των τιμών, κυρίως για τα δρομολόγια του εσωτερικού, όπου ο ανταγωνισμός μειώνεται συνεχώς.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από