Την οργή των γυναικών στη Βρετανία προκαλεί δημοσίευμα του περιοδικού OK! για τη δίαιτα της Κέιτ Μίντλτον λίγες μόλις ώρες μετά από την γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Στο εξώφυλλο της συλλεκτικής έκδοσης του περιοδικού (που κυκλοφορεί στις 30 Ιουλίου) αναφέρεται ως αποκλειστικό ρεπορτάζ η δίαιτα που θα ακολουθήσει η δούκισσα του Κέιμπριτζ για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τύπος ασχολείται με τη σιλουέτα της Μίντλτον. Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για περιττά κιλά εγκυμοσύνης και οι Βρετανίδες θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε μια νέα μητέρα να νιώθει πίεση για αυτόν τον λόγο. Ουκ ολίγες χαρακτηρίζουν «κακόγουστο» και «αηδιαστικό» το δημοσίευμα με σχόλιά τους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Στις σελίδες του περιοδικού οι αναγνώστες θα διαβάσουν αποκλειστική συνέντευξη με τον προσωπικό γυμναστή της Μίντλτον, ο οποίος αναφέρει: «Είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Το σώμα της θα επανέλθει όπως ήταν πριν από την εγκυμοσύνη».

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν, όταν το εξώφυλλο της εν λόγω έκδοσης αποκαλύφθηκε στο twitter, ήταν και η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια της βρετανικής τηλεόρασης Κέιτι Χιλ. Η οποία κάλεσε τους Βρετανούς να μποϊκοτάρουν το περιοδικό χρησιμοποιώντας το hashtag #DontBuyOk. Πόσταρε δε φωτογραφία της, δύο μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Η Κέιτ Μίντλτον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκαναν την Τρίτη την πρώτη τους εμφάνιση μαζί με τον γιο τους, τρίτο στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, Γεώργιο Αλέξανδρο Λουδοβίκο.