Πέρα από μια χώρα όπου ο καθένας μπορεί να ελπίζει ότι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, η Αμερική φαίνεται πως είναι και η χώρα των δεύτερων ευκαιριών. Τουλάχιστον όσον αφορά την εμπλοκή επιφανών πολιτικών της χώρας σε σεξουαλικά σκάνδαλα. Ο πρώτος ο οποίος δέχτηκε άφεση αμαρτιών για τις ερωτικές του ατασθαλίες ήταν ο Μπιλ Κλίντον καθώς η παραδοχή της «ανάρμοστης» σχέσης του με τη Μόνικα Λιουίνσκι δεν τον εμπόδισε να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Η λίστα είναι μεγάλη και οι πολιτικοί που φιγουράρουν σ’ αυτήν πολλοί, από κυβερνήτες και γερουσιαστές μέχρι βουλευτές και υποψήφιους προέδρους. Ενας απ’ αυτούς όμως, ο Αντονι Γουίνερ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί το δις εξαμαρτείν. Ο πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών, ο οποίος πριν από δύο χρόνια παραιτήθηκε από το αξίωμά του εξαιτίας ενός σεξουαλικού σκανδάλου και τώρα είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, βρίσκεται και πάλι σε δύσκολη θέση λόγω ενός πανομοιότυπου περιστατικού. Το 2011, ο Γουίνερ είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ΜΜΕ, τα οποία του καταλόγιζαν ότι κατά τη διάρκεια συνομιλιών του με μια νεαρή γυναίκα στο Διαδίκτυο συνήθιζε να της αποστέλλει γυμνές φωτογραφίες του. Στην αρχή, εκείνος αρνούνταν τα πάντα. Ώς την ημέρα που μια φωτογραφία που τον απεικόνιζε σε στύση έφτασε κατά λάθος στους λογαριασμούς 45.000 Αμερικανών που τον ακολουθούσαν στο twitter. Η κατακραυγή ήταν μεγάλη και ο ταπεινωμένος Γουίνερ δεν μπορούσε παρά να παραιτηθεί, παραδεχόμενος παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας είχε ανταλλάξει –μέσω του facebook, του twitter και του προσωπικού του e-mail –προσωπικές φωτογραφίες με έξι συνολικά γυναίκες. Ωστόσο ανέκαμψε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, θέτοντας μάλιστα υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο του Μεγάλου Μήλου.

Πριν από μερικές ημέρες, το σκανδαλοθηρικό μπλογκ thedirty.com δημοσίευσε «μαρτυρία» μιας νεαρής κοπέλας που υποστηρίζει ότι είχε συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου με τον Γουίνερ, ο οποίος δεν παρέλειψε να της στείλει γυμνές φωτογραφίες του. Μάλιστα, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι οι άκρως προσωπικές συνομιλίες τους ενδέχεται να καταλήξουν στους λάθος ανθρώπους, ο Γουίνερ είχε ζητήσει από τη νεαρή συνομιλήτριά του να τις διαγράψει. Την Τρίτη, έχοντας δίπλα του τη γυναίκα του, ο αμερικανός πολιτικός, ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων, αφότου δήλωσε πως «κάποια από τα δημοσιεύματα ήταν αληθινά και κάποια ψευδή», παραδέχτηκε πως συνέχισε να έχει σεξουαλικού περιεχομένου συνομιλίες για τουλάχιστον έναν χρόνο έπειτα από την παραίτησή του από το Κογκρέσο.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ. Η Χιούμα Αμπεντιν, σύζυγος του Γουίνερ και στενή συνεργάτις της Χίλαρι Κλίντον επί σειρά ετών, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του άντρα της προσδιορίζοντας ότι ήταν ενήμερη για τη συμπεριφορά του. «Ο Aντονι διέπραξε κάποια φρικτά σφάλματα, τόσο πριν όσο και μετά την παραίτησή του από το Κογκρέσο, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό αφορά αποκλειστικά εμάς και τον γάμο μας», δήλωσε η Αμπεντιν.

Επειτα από τη νέα αποκάλυψη, τρεις από τους αντιπάλους του Γουίνερ, δύο εκ των οποίων Δημοκρατικοί, στην κούρσα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης ζήτησαν την άμεση παραίτησή του ενώ το ίδιο έπραξαν και οι μεγαλύτερες εφημερίδες της πόλης. Ο ίδιος όμως δεν φαίνεται να πτοείται. Αφότου ζήτησε από τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του να πιστέψουν ότι πλέον είναι ένας άνθρωπος αλλαγμένος και πως η νέα αποκάλυψη αναφέρεται σε κάτι το οποίο ανήκει στο παρελθόν, ο Γουίνερ υπογράμμισε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και πως θα συνεχίσει κανονικά τον προεκλογικό του αγώνα. Το αν θα στεφθεί με επιτυχία, δεν εξαρτάται τόσο από τον ίδιο όσο από την πρόθεση των Αμερικανών να του δώσουν και μία ακόμη, τρίτη στην προκειμένη περίπτωση, ευκαιρία.

Τρίτη ευκαιρία…

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των «Νιου Γιορκ Τάιμς» – δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα πριν από τις νέες αποκαλύψεις –το 59% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της αμερικανικής μητρόπολης θεωρούσε πως ο Αντονι Γουίνερ δικαιούνταν μια δεύτερη ευκαιρία, παρά το «αμαρτωλό» παρελθόν του. Τώρα ο πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών χρειάζεται μια τρίτη ευκαιρία