Το βασιλικό μωρό απέκτησε και όνομα. Οι ευτυχείς γονείς του δούκας και δούκισσα του Κέμπριτζ ανακοίνωσαν χθες πως ο τρίτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου θα φέρει το όνομα Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος, βάζοντας έτσι άνω τελεία στο παραμύθι που έχει τρελάνει τους Βρετανούς από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της Κέιτ Μίντλτον.

Πιστοί στο πρωτόκολλο, το οποίο επιβάλλει τα νέα μέλη της βασιλικής οικογένειας να παίρνουν το όνομα προγενέστερων μοναρχών, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ έδωσαν στον γιο τους το όνομα έξι βρετανών Βασιλιάδων. Ο τελευταίος Γεώργιος (ΣΤ’) ήταν ο πατέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ και κάθησε στον βρετανικό θρόνο από το 1936 έως το 1952. Η είδηση του ονόματος σκόρπισε μία ακόμη φορά ρίγη συγκίνησης στους Βρετανούς, ειδικότερα σε όσους είχαν ποντάρει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά στο «φαβορί» Γεώργιος και φαντάζονταν –ως είθισται –ότι θα περιμένουν ημέρες ή και βδομάδες μέχρι να μάθουν εάν «επένδυσαν» σωστά τα χρήματά τους.

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ. Τον νέο της δισεγγονό είδε χθες πρώτη φορά και η Ελισάβετ. Η 87χρονη Βασίλισσα –η πρώτη έπειτα από 120 χρόνια που αποκτά δισεγγονό διάδοχο του θρόνου –πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Παλάτι του Κέσιγκτον, χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο όμως, ο οποίος αναρρώνει ακόμη από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές Ιουνίου. Οπως ανακοίνωσε το Παλάτι, τον ανιψιό του γνώρισε χθες και ο πρίγκιπας Χάρι.

Επειτα από ημέρες αγωνίας, τίποτα δεν θύμιζε χθες τον πανζουρλισμό που επικρατούσε από τη Δευτέρα τα ξημερώματα έξω από το μαιευτήριο Σεν Μέρι, στο Λονδίνο. Κάμερες, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι ξέστησαν τα «αντίσκηνά» τους την Τρίτη το απόγευμα, μετά την πρώτη –και τελευταία για αρκετό καιρό –εμφάνιση του βασιλικού μωρού με τους γονείς του. Γουίλιαμ και Κέιτ αναχώρησαν χθες για το εξοχικό των γονιών της στο Μπάκλμπερι, δυτικά του Λονδίνου. Το μόνο που τους μένει τώρα είναι να επιλέξουν τον φωτογράφο που θα επιμεληθεί το πρώτο φωτογραφικό άλμπουμ του πρίγκιπα Γεώργιου.