To ενδιαφέρον της Wind για τη Forthnet μετουσιώθηκε σε πράξη αφού όπως γνωστοποίησε χθες η Forthnet στις χρηματιστηριακές Αρχές, η Wind «κρύβεται» πίσω από το πακέτο μετοχών ύψους 27% της εισηγμένης εταιρείας που άλλαξε χέρια στις 17 Ιουλίου.

Wind και Vodafone επιθυμούσαν εδώ και καιρό να συμπράξουν με τη Forthnet, αλλά πάντα την τελευταία στιγμή το deal ναυαγούσε. Στην προκειμένη περίπτωση η Wind έκανε την υπέρβαση και μέσω του ΧΑ βάζει πόδι στην εταιρεία που παρά τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, είναι ο μεγαλύτερος εναλλακτικός πάροχος ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

CALL OPTION. Oπως έγινε γνωστό, η Wind απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (call option) 3.503.073 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,04% του μετοχικού κεφαλαίου. Η απόκτηση συμφωνήθηκε με την κυπριακή Fine Life του κύπριου δικηγόρου Φώτου Πιτταντζή που στις 17 του Ιουλίου είχε αποκτήσει το παραπάνω ποσοστό από τους Ολλανδούς της Cyrte Investments. Και οι δύο εταιρείες δρουν μέσω των θυγατρικών τους Largo και Zesmero. Το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στη Forthnet μπορεί να ασκηθεί μετά την παρέλευση δώδεκα μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας από τα μέρη, ήτοι από τις 18/7/2014 και εντός χρονικού διαστήματος δύο εβδομάδων από την ημερομηνία αυτή.