Θέμα ομαλής λειτουργίας της πόλης έθεσε την Τετάρτη, από τη συχνότητα του ΒΗΜΑ FM, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας την απαγόρευση της διοργάνωσης «συσσιτίου μόνο για Ελληνες» από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής. Ο Γιώργος Καμίνης απέδωσε και τα εύσημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τα αντανακλαστικά του κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας».

«Η ουσία είναι ότι η πόλη πρέπει να λειτουργεί με κανόνες» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης και συνέχισε: «Οταν οι δημόσιοι χώροι, των οποίων την ευθύνη έχει ο Δήμος, χρησιμοποιούνται για κάποιο σκοπό, είτε αυτός είναι συσσίτιο είτε είναι συναυλία είτε οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται άδεια από την Δήμο. Θα πρέπει να ζητάνε άδεια από τον Δήμο. Είτε είναι πολιτικό κόμμα είτε απλοί ιδιώτες είτε ο οποιοσδήποτε».

Σχολιάζοντας δε τη διαταγή της ΓΑΔΑ για απαγόρευση συναθροίσεων στην περιοχή όπου είχε προγραμματιστεί το συσσίτιο του μίσους της Χρυσής Αυγής ανήμερα μάλιστα της 39ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα. «Πολύ καλά έκανε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μπράβο του, όταν είδε ότι υποκρύπτεται κάτω από μια δήθεν συνάθροιση στην ουσία διανομή τροφίμων κλπ, εκεί όπου δεν υπήρχε άδεια του Δήμου, το απαγόρευσε. Αυτό που έκανε το Υπουργείο είναι να κρατήσει ψηλά την νομιμότητα και η αποκατάσταση της δημοκρατίας είναι ακριβώς αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Επομένως, τιμάμε τη σημερινή μέρα με τον τρόπο που πρέπει» κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.