Την Παρασκευή το πρωί απολογείται στην ανακρίτρια ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Ρέστης συνελήφθη ύστερα από την έκδοση εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως για δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε από την τράπεζα FBB, συμφερόντων του επιχειρηματία, και φέρεται να κατέληξε σύμφωνα με την κατηγορία σε εταιρεία επίσης δικών του συμφερόντων.

«Πρόκειται, πράγματι, για ένα κακό δάνειο το οποίο, όμως, όταν η διοίκηση της τράπεζας το αντιλήφθηκε, με δική μου εντολή κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες –μηνύσεις και καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές –εις βάρος των προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο κ. Ρέστης αρνούμενος τις κατηγορίες. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με παραγγελία της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου με βάση το πόρισμα που συνέταξαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου, αξιολογώντας τα ευρήματα των εκθέσεων της Τραπέζης της Ελλάδος και της Αρχής για την καταπολέμησης μαύρου χρήματος.

Για την ίδια υπόθεση εκδόθηκαν άλλα δύο εντάλματα εναντίον δύο πρώην συνεργατών του εφοπλιστή, οι οποίοι αναζητήθηκαν στις οικίες τους, αλλά επί του παρόντος δεν έχουν βρεθεί.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ομιλος Ρέστη αναφέρεται ότι ο εφοπλιστής «χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν τα πάντα γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ και κυρίως πού κατέληξαν τα χρήματα αυτά». Επιπλέον, καταγγέλλεται και «ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου, ο οποίος βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και εις βάρος του Δημοσίου».

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ο εφοπλιστής δηλώνει διατεθειμένος να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί για να αποδειχθεί πού κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν.

Ανακοίνωση Εθνικής Τράπεζας.Τέλος, με ανακοίνωσή της η Εθνικής Τράπεζα τονίζει ότι «ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις της προηγούμενης διοίκησης της FBB. Από τη μεταβίβαση στην Εθνική εξαιρέθηκαν ρητώς οι συναλλακτικές σχέσεις της πρώην FBB που απορρέουν από δανειακές συμβάσεις, οι οποίες αποτέλεσαν ή αποτελούν αντικείμενο ποινικής διερεύνησης».