Φωτογραφίες που δεν είχαν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα από την αιματηρή καταδίωξη των αδελφών Τσαρνάεφ έδωσε αστυνομικός της Βοστώνης σε περιοδικό της πόλης, λέγοντας πως κίνητρό του ήταν η αγανάκτηση για το εξώφυλλο του Rolling Stone με τον βομβιστή.

Ο Σον Μέρφι, χαμηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας της Βοστώνης, έδωσε στο περιοδικό Boston Globe φωτογραφίες από την καταδίωξη των αδελφών Τσαρνάεφ τον περασμένο Μάρτιο που δείχνουν, μεταξύ άλλων, τον συλληφθέντα Τζοχάρ με αίματα και το σημάδι από το κόκκινο λέιζερ των όπλων των αστυνομικών στο μέτωπό του.

Δικαιολογώντας τη δημοσίευση, ο αστυνομικός είπε ότι «η εικόνα που έδωσε το Rolling Stone είναι προσβολή για κάθε έναν που έχει φορεί στολή οποιασδήποτε αστυνομικής ή στρατιωτικής δύναμης και στις οικογένειες όποιων έχασαν κάποιον στο καθήκον».

«Η αλήθεια είναι πως η ωραιοποίηση του προσώπου της τρομοκρατίας δεν εναι μόνο προσβλητική αλλά μπορεί ακόμη και να γίνει κίνητρο σε ασταθείς προσωπικότητες ώστε να κάνουν κάτι για να γίνουν εξώφυλλο του Rolling Stone» ανέφερε.

Το Boston Magazine δημοσίευσε τις φωτογραφίες σε κείμενο με τίτλο «το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας».

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και απαλλάχθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του μετά τη δημοσίευση των φωτογραφίων, σύμφωνα με τον εκδότη του Boston Magazine. Του πήραν το όπλο, το σήμα και τον υπολογιστή αλλά δεν διώχθηκε από το Σώμα και το καθεστώς του θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.