Στη σκληρή τρίμηνη διαμάχη του 2007 για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ σταθερός καλεσμένος στα τηλεοπτικά πάνελ που φιλοξενούσαν υποστηρικτές των δύο κύριων διεκδικητών της ηγεσίας ήταν, από το στρατόπεδο Βενιζέλου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος.
Δήμαρχος Κοζάνης και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ τότε, ο βορειοελλαδίτης πολιτικός υπερασπιζόταν με πάθος τις απόψεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, δίνοντας πραγματικές μάχες επιχειρημάτων για την επικράτησή του στην κούρσα της διαδοχής.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το 2007 παρέμεινε σταθερά στο πλευρό του κ. Βενιζέλου και μάλιστα, μετά την εμπειρία της εσωκομματικής διαμάχης, βούτηξε ακόμη πιο βαθιά στα πράσινα νερά με την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος.
Το 2009, έπειτα από πολλές τετραετίες στα δημοτικά πράγματα, μεταπήδησε στην κεντρική πολιτική σκηνή και εξελέγη - χωρίς πρόβλημα - βουλευτής Κοζάνης.

Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ. Ως εκ τούτου, η κίνηση του Πάρη Κουκουλόπουλου να καταψηφίσει το άρθρο 81 του πολυνομοσχεδίου για τη Δημοτική Αστυνομία, έχοντας συγχρόνως την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, θεωρήθηκε προσωπικό πλήγμα για τον πρόεδρο του κόμματος και αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος έχει καταγραφεί στη συνείδηση του ΠΑΣΟΚ ως ένα αμιγώς βενιζελικό στέλεχος, κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη τον Μάρτιο του 2012 όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά την εκλογή του στην ηγεσία, του ανέθεσε καθήκοντα συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, θέση που διατήρησε έως τον περασμένο Μάρτιο, όταν πραγματοποιήθηκε το 9ο Συνέδριο του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος δεν τον επέλεξε τυχαία για το συγκεκριμένο πόστο. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του. Το δεξί χέρι του στο κόμμα, τα αυτιά και τα μάτια του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την «απόδραση» του ΠΑΣΟΚ από μία πολύμηνη περιδίνηση που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποκάλυψε μόνο σε δύο στενούς του συνεργάτες τον σχεδιασμό του για τους επόμενους μήνες.
Στις 8 Ιανουαρίου, στην οικία του Γιάννη Δατσέρη, παρουσίασε στον επιστήθιο φίλο του και στον Πάρη Κουκουλόπουλο την πρότασή του για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς και τα σχέδιά του για την προσέγγιση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι δύο συνεργάτες του κ. Βενιζέλου κράτησαν τον σχεδιασμό επτασφράγιστο μυστικό.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε ήδη από το Συνέδριο του κόμματος ανασχηματισμό, προόριζε τον Πάρη Κουκουλόπουλο για την ανάληψη κορυφαίου υπουργικού πόστου, θεωρώντας ότι εκείνος θα ήταν ο σύνδεσμός του με την κυβέρνηση.
Τότε, δεδομένης της άρνησης του Φώτη Κουβέλη να μπει στην κυβέρνηση με την ιδιότητα του αντιπροέδρου, θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι θα έμενε εκτός και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είχε εμπειρία υφυπουργού Εσωτερικών (κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου) και φυσικά γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, επομένως οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα αναλάμβανε το υπουργείο Εσωτερικών.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ. Οταν τελικώς, έπειτα από πολλούς μήνες, ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, άπαντες στοιχημάτιζαν ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα ήταν «μέσα».
Η ανακοίνωση των ονομάτων του Υπουργικού Συμβουλίου διέψευσε τις προβλέψεις. Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον βουλευτή να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και εκείνος απέρριψε την πρόταση.
Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος αρνήθηκε διότι διεκδικούσε θέση υπουργού. Εκείνος όμως το διαψεύδει. Λέει ότι απέρριψε την πρόταση διότι ο ρόλος που του ανετίθετο δεν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες και κυρίως εκείνη της κινητικότητας που επιθυμούσε να αναλάβει. «Εγώ θα πήγαινα και υφυπουργός», λέει ακόμη και σήμερα, διαψεύδοντας τις φήμες ότι τότε πάγωσαν οι σχέσεις του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Συνεργάτες του όμως αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος θεώρησε ότι την ώρα που ο κ. Βενιζέλος έδινε μάχη για να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης δεν έπραξε το ίδιο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από