Ηταν Απόκριες του 1999, όταν η δεκαεπτάχρονη τότε Αρια είχε βγει για ποτό μαζί με δύο φίλες της. Στο ίδιο μαγαζί είχε πάει και ο Νίκος με την παρέα του, καθώς έκαναν πάρτι για έναν φίλο τους που απολυόταν από φαντάρος.

Οι δύο φίλες γνωρίστηκαν με δύο από τα αγόρια της παρέας. Ο Νίκος άρεσε στη φίλη της Αριας και στην ίδια άρεσε ο φίλος του Νίκου. Τα δύο κορίτσια έφυγαν, χωρίς όμως να ανταλλάξουν τηλέφωνα με τα αγόρια.

Υστερα από μία εβδομάδα η Αρια με μια άλλη φίλη της έκανε βόλτες στα καφέ της περιοχής μήπως και συναντήσει τον φίλο του Νίκου, εκείνον με τον οποίο είχαν φλερτάρει. Εντελώς τυχαία όμως σε μία πιτσαρία συνάντησαν τον Νίκο, ο οποίος δούλευε εκεί ντελίβερι.

Αυτή ήταν η αρχή για όλα. Αντάλλαξαν τηλέφωνα και έτσι οι δύο φίλες άρχισαν να βγαίνουν με τους δύο φίλους. Δηλαδή, η κολλητή της με τον Νίκο και εκείνη με τον κολλητό του. Πέρασαν δύο μήνες και τα κορίτσια αποφάσισαν ότι τελικά στη μία άρεσε το αγόρι της άλλης. Ετσι, αφού συμφώνησαν και οι ίδιοι, άλλαξαν τα ζευγάρια. Οι φίλοι τους έμειναν μαζί δύο χρόνια ενώ ο Νίκος και η Αρια έφθασαν αισίως τα δεκατέσσερα.

Υστερα από τόσα χρόνια αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να παντρευτούν. Η Αρια, που είναι σήμερα 31 ετών και δουλεύει σε εταιρεία κούριερ, κατάγεται από την Κρήτη, όμως δεν έχει πάει ποτέ, εκτός από μια φορά όταν ήταν πολύ μικρή. Η καταγωγή του Νίκου είναι από τα Ιωάννινα, όπου και πέρασε όλα του τα καλοκαίρια όταν ήταν μικρός. Είναι πλέον 35 χρονών και έχει δικό του συνεργείο για μηχανάκια.

Η πρόταση γάμου έγινε τελείως χύμα στο σπίτι όπου έμεναν μαζί. Εκείνη ήταν με τις πιτζάμες και εκείνος μες στη μουντζούρα, καθώς μόλις είχε γυρίσει από τη δουλειά. Είχαν σκοπό να παντρευτούν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά τους πρόλαβε ο πελαργός που τους έφερε τον γιο τους.

«Στον Νίκο μού αρέσει που κάθε βράδυ, όταν φτιάχνει το γάλα για το μωρό μας και μου το φέρνει να του το δώσω, μας φιλάει και μας λέει σας αγαπάω, καληνύχτα», λέει η Αρια. «Πέρα από το πρόγραμμα του παιδιού, η γυναίκα μου δεν έχει πρόγραμμα για τίποτα άλλο. Είναι η ανατρεπτική της σχέσης μας», λέει ο Νίκος.

Εχουν κάνει πολλές διακοπές μαζί, αλλά το καλοκαίρι που θα θυμούνται είναι αυτό που πέρασαν χώρια. Η Αρια είχε πάει διακοπές με την κολλητή της και άλλους φίλους αφού εκείνη τη χρονιά είχαν χωρίσει. Ο Νίκος όμως δεν άντεξε για πολύ μακριά της. Εμφανίσθηκε ξαφνικά μπροστά της για να της κάνει έκπληξη και έτσι το ζευγάρι έσμιξε και πάλι.

Αυτό που σίγουρα θα διηγούνται στο παιδί τους είναι πώς η Αρια ανήγγειλε στον Νίκο την εγκυμοσύνη. Περίμενε την απάντηση από τη μικροβιολόγο και όταν την πήρε, αποφάσισε πως δεν ήθελε να το ανακοινώσει τηλεφωνικά στον σύντροφό της. Ετσι, παρότι εκείνος της τηλεφωνούσε συνέχεια για να μάθει, του έλεγε ότι ακόμα δεν είχε κάτι νεότερο. Τελικά, έφυγε νωρίτερα από τη δουλειά της και πήγε στο καφέ ενός φίλου όπου ήξερε ότι θα ήταν για να του ανακοινώσει τα μαντάτα.

«Αγάπη μου, με πήρε η μικροβιολόγος. Θα γίνεις μπαμπάς!» του είπε μόλις μπήκε. Αλλά ο Νίκος, από το σοκ, τη ρώτησε απλώς, τι ώρα είναι και γιατί δεν είναι στη δουλειά της. Μέχρι το βράδυ εκείνης της ημέρας, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί…

Ο γάμος έγινε έναν χρόνο μετά, μαζί με τη βάφτιση του παιδιού τους. Εκτός από το γαμπριάτικο κοστούμι, το οποίο η Αρια είδε δύο ημέρες πριν από τον γάμο, τα υπόλοιπα τα επέλεξε η ίδια. Τα μπάτσελορ πάρτι του ζευγαριού έγιναν ξεχωριστά μεν, αλλά με πολύ κέφι και χορό μέχρι πρωίας. Η κουμπάρα ήταν φίλη της Αρια και ο κουμπάρος, φίλος του Νίκου.

Ενα έθιμο που η Αρια έμαθε στον γάμο είναι ότι το παπούτσι της νύφης το φέρνει ο αδελφός του γαμπρού στολισμένο σε δίσκο με κουφέτα και ροδοπέταλα. Η νύφη το φοράει, λέει ότι της πέφτει μεγάλο και έτσι εκείνος βάζει μέσα χρήματα μέχρι να πει ότι της κάνει. Στη δική τους περίπτωση, επειδή ο Νίκος έχει μόνο αδελφές, τον ρόλο ανέλαβε ο ανιψιός του.

Το ευτράπελο στην εκκλησία ήταν ότι ο παπάς έκλεισε τις πόρτες και δεν έδινε ρεύμα στους φωτογράφους για να βγάλουν φωτογραφίες στον εξωτερικό χώρο. «Στην εκκλησία τελούνται μυστήρια και όχι κοινωνικές εκδηλώσεις», έλεγε συνέχεια, αλλά οι κουμπάροι ισχυρίζονται ότι το έκανε γιατί δεν άφησαν πολλά χρήματα.

Το πάρτι, μετά τις δύο τελετές, έγινε σε μια ωραία και φιλόξενη μπιραρία στην Καισαριανή. Πέρασαν καταπληκτικά, με πολύ γέλιο και χορό, με τους φίλους τους να πετάνε τον γαμπρό και τη νύφη στον αέρα.

Καθώς είναι πλέον γονείς, η Αρια έχει κάτι σημαντικό να πει: «Δεν φανταζόμουν πόσο δένεται ένα ζευγάρι την πρώτη στιγμή που θα αντικρίσει το παιδί του. Είναι η ολοκλήρωσή μας και μακάρι να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο την οικογένειά μας».