Τη Δευτέρα θα φέρει ξανά προς ψήφιση στη Βουλή, μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο, τη διάταξη για το ύψος των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κατά τη συζήτησή της στο Κοινοβούλιο, το επιτελείο του υπουργείου θα προβεί σε μια μικρή φραστική αναδιατύπωση του κειμένου ώστε να μπορέσει να ψηφιστεί κανονικά την ερχόμενη Τετάρτη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το ποσό των 80 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για τις αποζημιώσεις είναι σημαντικά λιγότερο. Ακόμα, ο υπολογισμός τους θα γίνει με βάση το ενιαίο μισθολόγιο και την εργατική νομοθεσία όπως τροποποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των υπαλλήλων της πρώην Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, συζήτησαν για την αποκατάσταση της ελεύθερης πρόσβασης στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει τη συζήτηση για το πακέτο των αποζημιώσεων χωρίς το πλαφόν των 15.000 ευρώ αλλά και την προκήρυξη των 2.000 θέσεων για τη στελέχωση του ενδιάμεσου φορέα, εφόσον οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν να ανοίξουν πλήρως το Ραδιομέγαρο.

Σε αυτή την περίπτωση, θα σχηματιστεί μια ολιγομελής δημοσιογραφική ομάδα υπό την επίβλεψη διευθυντή ειδήσεων που θα ορίσει εκείνος, ώστε να εκπέμψουν δελτία ειδήσεων στη Δημόσια Τηλεόραση μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της στελέχωσης του μεταβατικού φορέα.