Συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, μετά από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «ο αγώνας είναι διαρκής και μακρύς. Δεν τελείωσε».
«Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο δεν ήταν αρκετές για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. Από αύριο κιόλας ο κλάδος πρέπει να προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα και σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες και κοινωνικές ομάδες, με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας να δώσει τη μάχη της πλήρης ανατροπής της ακραίας νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.
Το μέλλον των κινητοποιήσεων και ο τρόπος κλιμάκωσης του αγώνα θα εκτιμηθεί σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Παράλληλα, εν όψει του νέου κύματος κινητικότητας του Σεπτεμβρίου και εκτός από την προσφυγή στα δικαστήρια, οι σύλλογοι - μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ παρεμβαίνουν στα δημοτικά συμβούλια προκειμένου στο σύνολο των Δήμων της χώρας να ληφθούν αποφάσεις για οριστικό κλείσιμο των δήμων και ομαδικές παραιτήσεις αιρετών, σε περίπτωση νέας νομοθετικής παρέμβασης που θα περιλαμβάνει μονομερή κατάργηση αρμοδιοτήτων και πόρων αλλά και απόλυση-διαθεσιμότητας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι «η δικομματική συγκυβέρνηση με τη θατσερική, νεοφιλελεύθερη πολιτική και μπροστάρη των κυνικό υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, «διαγράφει» ζωές με πρωτόγνωρη ευκολία, συμπληρώνοντας ''λίστες της ντροπής'' με μηδενικό δημοσιονομικό όφελος, προκειμένου να κατευνάσει τους δήθεν ''σκληρούς'' τροϊκανούς. Πολιτικές προμελετημένες, προσχεδιασμένες με μόνο στόχο την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες για τους οποίους θα επιβαρυνθεί περεταίρω ο πολίτης».
Τονίζει ακόμη ότι θα «υποδεχτεί κατάλληλα» όσους το επόμενο χρονικό διάστημα «κατέβουν στις εκλογικές τους περιφέρειες προκειμένου να παρελάσουν στα πανηγύρια του απλού λαού για ψηφοθηρικούς λόγους», σημειώνοντας πως κηρύσσει «ανεπιθύμητους όσους προσυπέγραψαν την απόλυση 6.000 συναδέλφων».
«Στρατηγικός στόχος» της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπως υπογραμμίζει, είναι «η ανατροπή των βάρβαρων-αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν θέσει υπό μνημονιακή επιτήρηση την καθημερινότητα των εργαζομένων και των οικογενειών τους, η προάσπιση του Δημοσίου, των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών που διαλύονται, εκχωρούνται έναντι ''πινακίου φακής'' σε ιδιωτικά συμφέροντα και η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
«Ο αγώνας μας πρέπει να διευρυνθεί, πρέπει να γιγαντωθεί. Η αρχή έγινε! Όλο και περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα αντιλαμβάνονται επιτέλους το πλήρες μνημονιακό αδιέξοδο. Αδιέξοδο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό που μόνο με ένα σύνθημα, με μια φωνή μπορεί να αρθεί», καταλήγει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από