Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ενόπλων που άνοιξανπυρ εναντίον αστυνομικών το πρωί πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ήδη προσαχθεί στην Ασφάλεια κάποια άτομα, με βάση περιγραφές πολιτών αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ασφάλεια Αττικής έχει στη διάθεσή της βίντεο από κάμερες καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τη ΓΑΔΑ, οι οποίες έχουν καταγράψει κάποια άτομα τα οποία είναι πιθανό να είναι οι δράστες.

Αρμόδιοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι ερευνώνται όλες οι εκδοχές για τα αίτια της επίθεσης και, γι’ αυτό, για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται συνεχώς και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα που θεωρήθηκε ύποπτο και το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Κεδρηνού, περίπου 500 μέτρα πίσω από τη ΓΑΔΑ.

Στο σήμα των μελών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι τρεις επιβάτες του οχήματος, βγήκαν από αυτό και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών με καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και οι δράστες διέφυγαν με το ΙΧ, το οποίο εγκατέλειψαν λίγα στενά πιο κάτω.

Από τη συμπλοκή δεν υπήρξαν τραυματισμοί.