Αθώος κρίθηκε ο Τζορτζ Ζίμερμαν για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρες, τον Φεβρουάριο του 2012, του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν στο Σάνφορντ της πολιτείας της Φλόριντα.

Οι δικηγόροι του 29χρονου Ζίμερμαν υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν πυροβόλησε τον Μάρτιν, καθώς το άοπλο θύμα του επιτέθηκε με τα γυμνά του χέρια.

Εάν κρινόταν ένοχος, ο Ζίμερμαν, πρώην μέλος μιας ομάδας εθελοντών ασφαλείας του Σάνφορντ, κινδύνευε με ποινή ισόβιας κάθειρξης ή άνω των 30 ετών.

Ο θάνατος του Μάρτιν είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, ενώ πολλοί κατήγγειλαν ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Η οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο κατά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Αμέσως μετά τη δικαστική απόφαση, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, από τη Φλόριντα μέχρι την Καλιφόρνια, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση, χωρίς όμως να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

Πληθώρα οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακτιβιστές και αντιρατσιστικές οργανώσεις καταδίκασαν την απόφαση, τονίζοντας ότι αν το θύμα ήταν λευκός και ο θύτης μαύρος, δεν υπήρχε περίπτωση να αθωωθεί.