Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση, μετά την έναρξη της εκπομπής της ΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση) και τις αντιδράσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο Mega ότι «το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που δεν φεύγουν από το ραδιομέγαρο», κάνοντας διαχωρισμό από τους εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επόμενη ημέρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εξήγησε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε οι απολύσεις, ούτε ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις.

«Όσα ήταν να κάνουμε τα κάναμε. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα», είπε σχετικά με τον διάλογο που είχε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «θα φανεί τι θέλουν οι εργαζόμενοι όταν προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας».

Ο κ. Καψής εξαπέλυσε επίθεση κατά εκείνων που δεν επιτρέπουν στη ΔΤ να εκπέμψει από το ραδιομέγαρο, λέγοντας ότι «κατέχουν περιουσία της ΕΡΤ». Για τις καταγγελίες περί «πειρατικού σήματος, καθώς η ΔΤ δεν έχει άδεια εκπομπής», ο υφυπουργός αναρωτήθηκε: «Το δημόσιο είναι πειρατής του εαυτού του; Δεν ανήκουν οι συχνότητες στην κυβέρνηση και το κράτος;»

Ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παραδέχθηκε ότι ο τρόπος που έκλεισε η ΕΡΤ δεν ήταν ο καλύτερος, αλλά τώρα γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί η καλύτερη λύση για όλους.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΤ, ανέφερε πως σε αυτή τη φάση τη λειτουργία έχουν αναλάβει «συνεργάτες σε εθελονική βάση», αλλά σημείωσε πως «υπάρχουν δυνατότητες να φτιαχτεί ένα καλύτερο πρόγραμμα».

Σε ό,τι αφορά το νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, είπε πως μπορεί να εκπέμψει πρόγραμμα από τον Οκτώβριο και έπειτα, ενώ για το θέμα της επιλογής του προσωπικού παρατήρησε πως θα συσταθεί ειδική επιτροπή αξιολόγησης.

Σε παρέμβασή της στην εκπομπή του Mega, η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα αρνήθηκε ότι υπάρχει κατάληψη στο ραδιομέγαρο, σημειώνοντας ότι καθημερινά μπαίνει και βγαίνει κόσμος, πολιτικοί, καθηγητές, επιστήμονες και αναρωτήθηκε γιατί δεν βγαίνει η εκπομπή του μεταβατικού φορέα από το ραδιομέγαρο.