Γουέιν Ρούνι και Νταβίντ Λουίζ εμπλέκονται σε μεταγραφικά σενάρια αντί δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η Μπαρτσελόνα έκανε προσφορά 35 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι για τον Νταβίντ Λουίζ, αλλά ο αγγλικός σύλλογος δεν είναι διατεθειμένος να τον παραχωρήσει με αυτό το ποσό. Η Τσέλσι μπορεί να θέλει περισσότερα χρήματα και σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η «Ντέιλι Μέιλ» οι πιθανότητες να μείνει ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ είναι 50-50. Ο Νταβίντ Λουίζ αποτελεί την εναλλακτική λύση της Μπαρτσελόνα, αφού όλα δείχνουν ότι η πρώτη επιλογή του Τίτο Βιλανόβα, ο Τιάγκο Σίλβα, δεν παραχωρείται από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Τσέλσι όμως κινείται και για τον Γουέιν Ρούνι. Ο Ζοζέ Μουρίνιο παρακολουθεί την υπόθεση με ενδιαφέρον και σύμφωνα πάντα με την «Ντέιλι Μέιλ» θέλει να δελεάσει τον άγγλο επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσφέροντάς του πενταετές συμβόλαιο, αντί 277.000 ευρώ την εβδομάδα! Συνολικά δηλαδή μπορεί να του προσφέρει ένα συμβόλαιο το οποίο για πέντε χρόνια μπορεί να αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ! Μία μετακίνηση του Ρούνι, βέβαια, θα κοστίσει στην Τσέλσι τουλάχιστον άλλα 35 εκατ. ευρώ, ποσό που θα μπει στο ταμείο της Γιουνάιτεντ.

Προς το παρόν ο προπονητής της ομάδας Ντέιβιντ Μόγιες ξεκαθάρισε ότι ο Ρούνι θα μείνει στη Γιουνάιτεντ και γι’ αυτό έχουν επιστρατευθεί και οι συμπαίκτες του. Ο Ρίο Φέρντιναντ δήλωσε μάλιστα ότι ο Ρούνι πρέπει να μείνει στην ομάδα για να κατακτήσει περισσότερα τρόπαια, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο! «Δεν βλέπω πού καλύτερα θα μπορούσε να παίξει ο Ρούνι. Για παράδειγμα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν γελοίος ως παίκτης ατομικά, αλλά κατέκτησε τίτλους στη Γιουνάιτεντ. Από τότε που έφυγε τι έχει κατακτήσει;».

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον της Αρσεναλ για τον Λουίς Σουάρες έχει ξεσηκώσει τον ουρουγουανό επιθετικό της Λίβερπουλ, ο οποίος θέλει να φύγει από το Ανφιλντ. Οσο για τη Λίβερπουλ, η προσφορά των 35 εκατ. ευρώ από την Αρσεναλ έχει απορριφθεί. Λέγεται ότι ενδιαφέρον για τον Σουάρες έχει δείξει και η Τσέλσι. Η τελευταία πάντως συμφώνησε για έναν χρόνο με τον 40χρονο αυστραλό τερματοφύλακα Μαρκ Σβάρτσερ, ο οποίος έχει αγωνιστεί επίσης σε Μίντλεσμπρο και Φούλαμ.

Σύμφωνα με τη «Sport Bild», η Μπάγερν Μονάχου επιμένει για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και θα γίνει προσπάθεια ώστε να πειστεί η Ντόρτμουντ να τον παραχωρήσει αυτό το καλοκαίρι. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε μάλιστα είπε ότι «είναι ξεκάθαρο για την Ντόρτμουντ ότι ο παίκτης θα είναι ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι».

Η Νάπολι έχει συμφωνήσει με την Παρί Σεν Ζερμέν για την παραχώρηση του Εντισον Καβάνι (η μεταγραφή ενδέχεται να ανακοινωθεί σήμερα) και αρχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας. Ηδη θα δώσει 10 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ για τον Χοσέ Καγεχόν (θα υπογράψει συμβόλαιο για πέντε χρόνια), ενώ θέλει και τον βόσνιο επιθετικό Ντζέκο.