Εκτός από τις βασικές πληροφορίες με τα στοιχεία του ελεγχομένου και της συζύγου του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, τόπος καταγωγής, επάγγελμα, e-mail, τηλέφωνα κ.λπ.), καθώς και τα στοιχεία τέκνων και προστατευόμενων μελών, ο φορολογούμενος θα πρέπει να απαντήσει σε 14 ερωτήσεις.
1. Θα πρέπει να αναφέρει αν φιλοξενείται ή φιλοξενήθηκε κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις, από ποιον ή από ποιους, το χρονικό διάστημα της φιλοξενίας,  τη διεύθυνση κατοικίας, αλλά και τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη της κατοικίας.
2. Σε περίπτωση που είναι διαζευγμένος ή σε διάσταση θα πρέπει να δηλώσει αν καταβάλλει διατροφή συζύγου ή τέκνων και, αν καταβάλλει, να αναφέρει τα στοιχεία ατόμων και τα ποσά διατροφής για κάθε ελεγχόμενο έτος.
3. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να αναγράψει τον αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των ιδιοχρησιμοποιούμενων κατοικιών, κύριας, εξοχικής και δευτερεύουσας για κάθε ελεγχόμενο έτος. Ετσι, θα γίνεται διασταύρωση για το εάν πλήρωσε «χαράτσι» και θα προκύπτει εάν έχει πισίνα ή όχι.
4. Ο ελεγχόμενος θα δηλώνει τα στοιχεία λογαριασμών σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας για κάθε ελεγχόμενο έτος. Αν δεν έχει τα ακριβή στοιχεία, θα αναφέρει οπωσδήποτε τις εταιρείες με τις οποίες έχει συμβληθεί και τους αριθμούς σταθερών και κινητών του ιδίου και των μελών της οικογενείας του.
  Σε περίπτωση απόκτησης ή άλλης μεταβολής περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων) από κληρονομιά, γονική παροχή κ.λπ. σε κάποια από τα ελεγχόμενα έτη, θα δηλώνει τα ποσά που πλήρωσε, καθώς και άλλα στοιχεία, όπως το όνομα του συμβολαιογράφου, του δικηγόρου, τα έξοδα για τις αμοιβές τους και τους φόρους που κατέβαλε.
6. Ο ελεγχόμενος θα δηλώνει αν κατέβαλε και πότε εισφορές, υποχρεωτικές και μη, σε ασφαλιστικά ταμεία, συλλόγους, επιμελητήρια, οργανώσεις κ.λπ., κατά τα ελεγχόμενα έτη.
7. Ο φορολογούμενος θα δηλώνει αν ο ίδιος ή μέλος της οικογενείας του διέθετε κατά τα ελεγχόμενα έτη πιστωτικές κάρτες, το είδος της κάρτας, το διάστημα κατοχής  της κάρτας κ.λπ.
8. Θα αναφέρει κάθε είδους δάνεια που έχει λάβει, το ποσό του δανείου, από ποια τράπεζα και τις αιτίες για τις οποίες το έλαβε.
9. Θα δηλώνει τον αριθμό των αυτοκινήτων ή δικύκλων που διαθέτει, τις εταιρείες στα οποία τα έχει ασφαλισμένα και το ετήσιο ποσό που καταβάλλει για ασφάλιστρα.
10. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να δηλώνει αν ο ίδιος ή μέλος της οικογενείας του έχει κάποιο πρόγραμμα ασφάλειας (ζωής, υγείας, συνταξιοδότησης κ.λπ.).
11. Ο ελεγχόμενος θα δηλώνει εάν ασφάλισε και τα ακίνητά του, για πόσο διάστημα και για ποιο ποσό.
12. Θα δηλώνει αν πραγματοποίησε δαπάνες για δίδακτρα σε σχολεία κάθε μορφής εκπαίδευσης ή φροντιστήρια κάθε μορφής και θα παραθέτει αναλυτικά τα ποσά ανά έτος.
13. Ο φορολογούμενος θα αναφέρει τυχόν υπάρχουσες υποχρεώσεις προς τρίτους κατά τα ελεγχόμενα έτη παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία και ποσά για κάθε ελεγχόμενο έτος.
14. Θα αναφέρει τραπεζικούς λογαριασμούς (προσωπικούς ή επαγγελματικούς) που διατηρούσε ο ίδιος ή η οικογένειά του στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, περιλαμβανομένους λογαριασμούς που άνοιξαν και έκλεισαν κατά τα ελεγχόμενα έτη.

Σε δύο έντυπα
Οι φοροελεγκτές θα στέλνουν έντυπα στους ελεγχομένους, τα οποία θα επιδίδονται μαζί με την εντολή ελέγχου ή χωριστά, αλλά οπωσδήποτε μαζί με ειδική συνοδευτική επιστολή. Στο πρώτο έντυπο θα πρέπει να καταγραφούν τα διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία του ελεγχομένου και στο δεύτερο έντυπο που θα έχει τη μορφή ερωτηματολογίου θα παρέχονται αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο διαβίωσης, τις δαπάνες, τα έσοδα κ.λπ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από