Αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. Αφορμή αποτέλεσε η δήλωση του κ. Κεδίκογλου ότι ο κ. Τσίπρας «υπόσχεται σοβιέτ στα εργοστάσια».

«Κατανοούμε ότι, ενόψει συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Τσίπρας πρέπει να κανακέψει τις ακραίες συνιστώσες του. Δεν περιμέναμε όμως να υπόσχεται ακόμα και σοβιέτ στα εργοστάσια! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εντός συνεδρίου, αλλά εκτός τόπου και χρόνου...» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου.

Αμεση ήταν η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να σχολιάζει κάθε τρεις και λίγο τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ας ασχοληθεί λίγο και με την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου και ας βρει λίγο χρόνο να μετρήσει πόσες επιχειρήσεις και εργοστάσια έχουν κλείσει επί της κυβέρνησής του. Αυτός που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εργαζόμενους και σε απολυμένος είχε πει, μεταξύ άλλων: «Εχουμε σχέδιο για να κρατηθεί ζωντανός ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Το μόνο που σας ζητάμε είναι να κρατήσετε ανοιχτά τα εργοστάσιά σας, σαν να είναι δική σας περιουσία, διότι όπου να ναι αυτή η ετοιμόρροπη μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα αντέξει. Θα πέσει και, μάλιστα, με πάταγο και τότε θα έρθει η ώρα που μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που δίνουν ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο και θα προστατεύσει την εργασία».

«Θα αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο και θα απαιτήσουμε τα χρωστούμενα από το κράτος σε επιχειρηματίες. Αν δεν τα δώσουν θα δώσουμε τη δυνατότητα στους ίδιους τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους τα εργοστάσια, να πάρουν στα χέρια τους την παραγωγική βάση της χώρας» είχε προσθέσει.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους άνεργους ως μια στατιστική. «Ερχονται οι κυνικοί τρομοκράτες και τεχνοκράτες της τρόικας και ζητάνε απολύσεις με τη σέσουλα, λες και μετράνε στραγάλια, όχι ανθρώπους. Ζητάνε ανθρωποθυσίες που σε τίποτα δεν θα συμβάλουν στο να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να βγούμε από την κρίση».

Επικρίνοντας έντονα τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «έχουμε έναν Πρωθυπουργό που μαζί με τη νέα του συνιστώσα, το μνημονιακό κόμμα του κ. Βενιζέλου, ως άλλοι Νέρωνες κάθονται από μακριά και βλέπουν την καταστροφή». Δεν παρεμβαίνουν, πρόσθεσε, «παρά μονάχα οργανώνουν φιέστες για να βαφτίσουν το ψάρι κρέας, να μετατρέψουν αυτή την ιστορία της αποτυχίας και της καταστροφής σε ιστορία επιτυχίας. Αλλά έχουν φτάσει σε ένα σημείο παραλογισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από