Δέκα έως δώδεκα εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο εκτιμάται ότι εξυπηρετούνταν και περνούσαν από το αεροδρομίου του Ελληνικού τη δεκαετία του ’90. Σήμερα στην αχανή έκταση των 6.000 στρεμμάτων (6.205.677 τ.μ.) του Ελληνικού λειτουργούν 69 φορείς. Ανάμεσά τους είναι αθλητικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες, η ΕΜΥ, η ΥΠΑ. Ομως οι εργαζόμενοι είναι μερικές εκατοντάδες. Στη δυτική πλευρά, για παράδειγμα, κοντά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, λειτουργούν η Κολυμβητική Ομοσπονδία και το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής (ΠΟΛΚΕΟΑ).
Ο Εθνικός Πειραιώς χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος ως έδρα το πρώην ολυμπιακό γήπεδο του μπέιζμπολ. Μουσικά φεστιβάλ έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και μέσα στα γήπεδα των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της Ελληνικόν ΑΕ για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου –που όμως δεν είναι δεσμευτικό –προβλέπει μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 3.600.000 τ.μ. καθώς και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 2.000 στρεμμάτων. Αυτό θα διαθέτει πράσινο, ελεύθερους χώρους, εγκαταστάσεις αθλητισμού. Τοποθετείται στο βόρειο τμήμα της έκτασης.

Τα 953 φτάνουν τα κτίρια που κατέγραψε η Ελληνικόν ΑΕ στην τοπογραφική αποτύπωση της έκτασης. Διατηρητέα έχουν χαρακτηριστεί ο Ανατολικός Αερολιμένας, και τα υπόστεγα αεροπορίας. Στις εγκαταστάσεις προβλέπεται να παραμείνουν το Μουσείο Αεροπορίας και το αμαξοστάσιο του τραμ.