Ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτ. Ρίζος, έπειτα από αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, συναντήθηκε άτυπα σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παν. Καλφαγιάννη, και τους δυο δικηγόρους της για το ζήτημα της μη εκπομπής προγράμματος από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Χθες, η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε καταθέσει στον κ. Ρίζο υπόμνημα με το οποίο ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Παντελή Καψή να συμμορφωθούν προς την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στις 20 Ιουνίου 2013 διέταξε «στο συντομότερο δυνατό χρόνο» τη μετάδοση προγράμματος από όλες τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Κατά την άτυπη αυτή συνάντηση των περίπου 15 λεπτών, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ ανέπτυξαν το περιεχόμενο του υπομνήματός της.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Κ. Κουσούλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρίζος ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τη διοίκηση (αρμόδιους υπουργούς) και θα ζητήσει να τον πληροφορήσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την επαναμετάδοση του προγράμματος της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Μετά την επικοινωνία αυτή ο κ. Ρίζος θα αποφανθεί για τις ενέργειές του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από