Ο Γκρεγκ Λουγκάνις είναι γκέι, φορέας του ιού HIV και ένας από τους πιο επιτυχημένους καταδύτες όλων των εποχών. Οι φωτογραφίες με το ματωμένο κεφάλι του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 έκαναν τον γύρο του κόσμου. Τώρα ο Λουγκάνις θέλει να παντρευτεί τον Τζόνι Τσέιλοτ, με τον οποίον αρραβωνιάστηκε.

«Οσο ερωτεύομαι τον Τζόνι τόσο ερωτεύομαι τον εαυτό μου. Είναι ό,τι είχε επιφυλάξει το Σύμπαν για μας», δηλώνει ο 53χρονος Λουγκάνις στην αμερικάνικη έκδοση του περιοδικού «People».

Ο τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα στους θαυμαστές του και μέσω του twitter: «Είναι επίσημο. Ναι, παντρευόμαστε. Αγαπώ τη ζωή μου και αγαπώ τον Τζόνι Τσέιλοτ».

Ο Λουγκάνις συνδέεται με την Ελλάδα μέσω του έλληνα θετού πατέρα του που τον υιοθέτησε όταν ήταν οκτώ μηνών. Ο βιολογικός του πατέρας καταγόταν από τα νησιά Σαμόα και η μητέρα του από τη Σουηδία. Λατρεύει τον μουσακά, το αρνάκι και τον μπακλαβά.

Ο Mr Perfect (Κύριος Τέλειος) θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους καταδύτες όλων των εποχών. Είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια από βατήρες 3μ. και 10μ. σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (1984 και 1988). Στη διάρκεια της καριέρας του έχει κατακτήσει συνολικά πέντε ολυμπιακά μετάλλια, πέντε παγκόσμιους τίτλους και 47 εθνικούς τίτλους.

Στη διάρκεια της ταραχώδους ζωής του είχε αποπειραθεί πολλές φορές να αυτοκτονήσει από τα δώδεκά του χρόνια, ενώ στα 20 του βιάστηκε από τον σύντροφό του.