Ο προέδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος διέψευσε το τηλεγράφημα που μετέδωσε το ΑΠΕ, με «νέες διευκρινίσεις» για την επίμαχη προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ.

«Δεν προέρχονται από μένα» είπε ο ανώτατος δικαστής, αποδίδοντας τις «διευκρινίσεις» σε «άλλους νομικούς κύκλους»

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι «ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σιμος Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

»Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά ένα τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς.

»Το προσωπικό αυτό θα λειτουργήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση στο σύνολό της (ΝΕΤ-ΕΤ1-ΕΤ3 - ΕΡΤ WORLD - A' Πρόγραμμα Ραδιοφώνου - Β' Πρόγραμμα - Γ' Πρόγραμμα - ΕΡΑ ΣΠΟΡ - Κόσμος κλπ)»

***Την Τρίτη πάντως, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν προβλέπεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να εκδοθεί απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για την έκδοση απόφασης αναστολής.

Δεν αποκλείστηκε όμως το ενδεχόμενο να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση αναστολής, εάν προκύψουν νέα σημαντικά δεδομένα που ανατρέπουν το σημερινό χάρτη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Για το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, από δικαστικούς κύκλους σχολιάζονταν, ότι δεν προβλέπεται δικονομικά κάποια ενέργεια του προέδρου του ΣτΕ που εξέδωσε την απόφαση.

Αντίθετα, η (ενάγουσα) ΠΟΣΠΕΡΤ μπορεί να προσφύγει εγγράφως στον πρόεδρο του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή την μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από