Χωρίς νόμιμο εκπρόσωπο και χωρίς διευθυντή σχολικής μονάδας λειτουργούσε ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια της Αθήνας το οποίο μάλιστα ετοιμαζόταν να εκδώσει τίτλους σπουδών.

Μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή να μετεγγραφούν άμεσα οι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου σε δημόσια σχολεία έτσι ώστε να αποσοβηθούν προβλήματα έκδοσης ενδεικτικών και απολυτήριων τίτλων.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι ο φερόμενος ως «ιδιοκτήτης» του σχολείου «δεν μπορεί νομικά να εκπροσωπεί το σχολείο, διότι είναι διορισμένος δημόσιος εκπαιδευτικός (μαθηματικός), εναντίον του οποίου μάλιστα διενεργείται ΕΔΕ (Ενορκη Διοικητική Εξέταση) διότι είχε εγκαταλείψει τη θέση του!».

Ο «ορισμός» του επιόρκου

Και η Ομοσπονδία συνεχίζει πως ο εκπαιδευτικός «αντί, δηλαδή, να υπηρετεί στη θέση του, στο δημόσιο σχολείο που είναι διορισμένος, το εγκαταλείπει για να πάρει χρήματα και από γονείς ως ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου! Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να βρει καλύτερη περιγραφή της δημοφιλούς στις μέρες μας έκφρασης »επίορκος δημόσιος υπάλληλος»…».

Η ΟΙΕΛΕ σημειώνει πως μετά από τις καταγγελίες της ο διευθυντής τη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας ενήργησε αστραπιαία ενημερώνοντας το υπουργείο Παιδείας.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως η ανομία και η ασυδοσία «έχουν ενταθεί επικίνδυνα, λόγω της απροθυμίας του υπουργείου να συγκρουστεί με εργοδοτικές συντεχνίες και ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα».

Καλούν δε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τα εποπτικά όργανα της πολιτείας «να εγκαταλείψουν τη στάση του Πόντιου Πιλάτου, ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους η νομιμότητα. Είναι αδιανόητο να τίθενται σε κίνδυνο τίτλοι σπουδών μαθητών, θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών, ακόμη και το ίδιο το εκπαιδευτικό αγαθό για να αποκομίσουν πρόσκαιρο κέρδος κάποιοι αετονύχηδες».