Ο επιζών ύποπτος και συλληφθείς για τη διπλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ «κατάφερε να περπατήσει», σύμφωνα με τη μητέρα του Ζουμπεϊντάτ Τσαρνάεβα, η οποία δήλωσε ότι μίλησε με το γιο της στο τηλέφωνο.

Η ίδια υποστήριξε ότι ο Τζοχάρ της είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του Ταμερλάν, που σκοτώθηκε στη διάρκεια της αστυνομικής τους καταδίωξης, είναι αθώοι και δεν ευθύνονται για την τρομοκρατική ενέργεια στη Βοστώνη στις 15 Απριλίου, που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 260.

Η Τσαρνάεβα δήλωσε στο Associated Press πως ήταν η πρώτη συνομιλία που είχε με τον Τζοχάρ, από τότε που συνελήφθη και της είπε ότι αναρρώνει καλά και αγωνίζεται για να καταλάβει τι συμβαίνει.

«Φώναζε και ήταν έξαλλος για την αδικία που μας βρήκε και επειδή σκότωσαν τον Ταμερλάν που ήταν αθώος» τόνισε η μητέρα του Τζοχάρ.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι στο Θεό και να ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα κερδίσει στο τέλος. Θα απαλλαχθούν τα παιδιά μου και τουλάχιστον θα γυρίσει πίσω, έστω και σακατεμένος ο Τζοχάρ, ζωντανός, ωστόσο» είπε η ίδια.