Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Γιόχαν Κρόιφ σε συνέντευξή του στο Catalunya Radio μιλώντας για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα. Ο «φιλόσοφος» τον χαρακτήρισε «αδύναμο και άπειρο» ενώ τόνισε ότι θα του ζητούσε πρώτα να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του και μετά να επιστρέψει στην ομάδα.

«Ο Τίτο δεν είναι το ίδιο δυνατός όπως ο Γκουαρντιόλα, δεν έχει μεγάλη εμπειρία και επιπλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον αναγκάζει να μοιράζει τις δυνάμεις του. Η υγεία πάντοτε προηγείται. Θα έλεγα, αντιμετώπισε το πρόβλημα και η ομάδα είναι δική σου. Το διάστημα που έλειπε θα έβαζα άλλον προπονητή στη θέση του. Θα ζητούσα από τον Γκουαρντιόλα ή τον Ράικαρντ να αναλάβουν, αν μπορούσαν, για δύο μήνες. Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις αποφάσεις, όσο δύσκολες κι αν είναι», είπε.

Η κοφτερή γλώσσα του Κρόιφ δεν άφησε ασχολίαστη τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στους Μπλαουγκράνα: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Αν ήταν απαραίτητη; Δεν μπορώ να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω. Δεν τον έχω δει, αλλά για να μιλάνε με καλά λόγια γι’ αυτόν σημαίνει ότι είναι καλός. Αλλο όμως είναι η δημιουργία ομάδας και άλλο η απόκτηση ενός παίκτη. Ευτυχώς στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ οι Γερμανοί απέδειξαν ότι η ομάδα προηγείται. Εδειξαν ότι τα χρήματα έρχονται δεύτερα και το ποδόσφαιρο πρώτο. Στην Μπάγερν τις αποφάσεις τις λαμβάνουν άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να κάνουν μεταγραφές τα μέλη του συμβουλίου, όπως συμβαίνει στο 99% των συλλόγων ή και περισσότερο, γιατί δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο».

Ο Κρόιφ επέκρινε επίσης τη σημερινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα του Σάντρο Ροσέλ για τον τρόπο που λειτουργεί σε σχέση με την προηγούμενη του Ζοάν Λαπόρτα, στην οποία συμμετείχε: «Επί Λαπόρτα όλες τις αποφάσεις τις ελάμβαναν πρώην ποδοσφαιριστές, όπως ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν, ο Ράικαρντ κι εγώ».

Τον Μουρίνιο ο άλλοτε Ιπτάμενος Ολλανδός τον θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρεάλ Μαδρίτης και πιστεύει ότι με τη συμπεριφορά του έκανε κακό τόσο στην ομάδα όσο και στον εαυτό του.