Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Ντέμη Νικολαϊδη μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ένας οργανωμένος οπαδός.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης καταδικάστηκε για τα γεγονότα του 2006. Τότε ύστερα από ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, οπαδοί της ομάδας είχαν αποδοκιμάσει στο αεροδρόμιο την αποστολή της ΑΕΚ και ο Νικολαϊδης κατέθεσε μήνυση κατά συγκεκριμένων ατόμων υποστηρίζοντας ότι τον ξυλοκόπησαν. Οι οπαδοί εκείνοι όμως είχαν αθωωθεί στο εφετείο και στη συνέχεια είχαν απαντήσει με μήνυση κατά του Ντέμη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση!

Τη μήνυση είχε καταθέσει ο Κώστας Κάππας, ένας οπαδός από τα ηγετικά στελέχη των «Πειρατών του Ονείρου». Τη Δευτέρα το πρωί στο 6ο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε η πρώτη από τις μηνύσεις κατά του Νικολαϊδη και του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή. Θα ακολουθήσουν ακόμα δύο. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δεν έδωσε το παρών ούτε καν δια μέσω συνηγόρου, αλλά η έδρα αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία.

Στην εκδίκαση έδωσαν το «παρών» όλα τα μέλη του κλαμπ των «Πειρατών του Ονείρου», τα οποία ζήτησαν η όποια αποζημίωση εκδικαστεί να δοθεί στα παιδιά του ιδρύματος «Φλόγα». «Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες μας, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενάντια στην καταστροφική θητεία Νικολαϊδη. Αυτά είναι τα παράσημα στον δικό μας αγώνα», ανέφερε σε ανακοίνωση της η συντονιστική επιτροπή αγώνα των «Πειρατών».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΞΙ ΠΑΙΚΤΩΝ

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε η συνάντηση του Νίκου Λυμπερόπουλου με τον μάνατζερ έξι ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ: Τους Μητρόπουλο, Παυλή, Αρκούδα Καλογερή, Καραλή, Βλάχο. Το ραντεβού έγινε σε καλό κλίμα και ο Λυμπερόπουλος συζήτησε για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Οι επαφές των δύο πλευρών θα συνεχιστούν και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. Η περίπτωση του Αρκούδα είναι ξεχωριστή φυσικά, αφού ο παίκτης είχε τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2013.