«Το ΤΑΙΠΕΔ συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ καθώς και για να οριστικοποιηθεί το συμβόλαιο με το οποίο κάποιος θα μπορεί να καταθέσει την προσφορά του», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Ταμείου Στέλιος Σταυρίδης σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Στέλιος Σταυρίδης διευκρίνισε ότι το συμβόλαιο αυτό θα ισχύει για όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και δεν θα επιδέχεται αλλαγές, ανάλογα δηλ. με το τι θέλει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, ενώ πρόσθεσε ότι «ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ πωλούνται μαζί αλλά και ξεχωριστά».

Ερωτηθείς για τον ΟΠΑΠ, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ξεπουλήθηκε, σημειώνοντας ότι έγινε «υποδειγματικός και αδιάβλητος διαγωνισμός», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ δήλωσε «το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, αυτό όμως που συζητείται είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που το διαχειρίζονται».

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε και στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα, στο οποίο συνόδευε τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Στέλιος Σταυρίδης ανέφερε ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς όπως και πολλοί άλλοι ξένοι επενδυτές, θεωρούν πλέον την Ελλάδα «επενδυτικό παράδεισο».

Τόνισε ότι αν γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας θα ωφεληθεί η κοινωνία μας αλλά και ο τουρισμός μας, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η διαφάνεια των διαδικασιών.