Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον «έδειξε» τον διάδοχό του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Ο 50χρονος Ντέιβιντ Μόγιες θα είναι το νέο αφεντικό στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ τουλάχιστον για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ο Φέργκιουσον έσπευσε να πει τα καλύτερα λόγια: «Είναι ένας άνθρωπος με ακεραιότητα και θαύμαζα τη δουλειά του εδώ και χρόνια. Είχαμε συζητήσει το 1998 για να έρθει στο τεχνικό τιμ της Γιουνάιτεντ. Ηταν ένας νέος προπονητής στην αρχή της καριέρας του και από τότε έκανε σπουδαία δουλειά στην Εβερτον. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ένας προπονητής της Γιουνάιτεντ».

«Το βασικό είναι ότι καταλαβαίνει τις ιδιαιτερότητες αυτής της ομάδας», πρόσθεσε και ο θρύλος της Γιουνάιτεντ, Μπόμπι Τσάρλτον.

Ο Μόγιες είχε συζητήσει με την Εβερτον, εκφράζοντας την επιθυμία του να δουλέψει στη Γιουνάιτεντ. Το συμβόλαιό του αρχίζει την 1η Ιουλίου. Και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τι πρόκειται να αντιμετωπίσει: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο σερ Αλεξ με σύστησε σε αυτή τη δουλειά. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να αντικαταστήσεις τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών. Ομως ευκαιρίες όπως αυτή είναι σπάνιες στη ζωή και πραγματικά ανυπομονώ να πιάσω δουλειά. Η Εβερτον θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου, αφού είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου».

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ. Ο 50χρονος Σκωτσέζος ήταν στον πάγκο της Εβερτον τα τελευταία ένδεκα χρόνια. Στο Λίβερπουλ πήγε το 2002 αντικαθιστώντας τον Γουόλτερ Σμιθ και ήταν αυτός που έδωσε φανέλα βασικού στον Γουέιν Ρούνι. Το 2005 κατάφερε να βάλει την Εβερτον στην πρώτη τετράδα, αλλά αποκλείστηκε από τη Βιγιαρεάλ στην τελική προκριματική φάση. Ο Φέργκιουσον εκτιμούσε ιδιαίτερα στον Μόγιες το γεγονός ότι με μικρό προϋπολογισμό είχε καταφέρει να έχει η Εβερτον αγωνιστική σταθερότητα. Παράλληλα, ο 71χρονος τεχνικός ξέρει πως ο Μόγιες μπορεί να δουλέψει καλά και με μικρούς σε ηλικία παίκτες.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν έχει φυσικά να δείξει τους ανάλογους τίτλους με τον προκάτοχό του στη Γιουνάιτεντ. Ο μοναδικός τίτλος που έχει κατακτήσει ήταν το πρωτάθλημα της Λιγκ 1 (Γ’ Κατηγορία) ως προπονητής της Πρέστον. Αυτή ήταν και η πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής. Αντίθετα, ως ποδοσφαιριστής, μετά τη Σέλτικ μετακινήθηκε σε ομάδες όπως οι Κέμπριτζ, Μπρίστολ Σίτι, Σριούσμπερι, Ντανφέρμλιν.