Τους επτά έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση του πύργου ελέγχου του λιμανιού της Γένοβας, μετά από πρόσκρουση εμπορικού πλοίου, στις έντεκα και μισή χθες βράδυ, ώρα Ιταλίας.

Ζωντανός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια, 12 ώρες αργότερα, ένας εκ των τριών αγνοούμενων.

Έτσι, τώρα, οι αγνοούμενοι είναι δύο και τέσσερις οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης.

Τρία από τα θύματα εγκλωβίσθηκαν στο εσωτερικό του ασανσέρ, που μετέφερε τους υπαλλήλους στα γραφεία του, στην κορυφή του πύργου ελέγχου. Το ασανσέρ, κατά την πρόσκρουση, έπεσε στο κενό και βυθίστηκε στην θάλασσα.

Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο επίσημο πένθος στην πόλη για το τραγικό αυτό συμβάν, που δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο ιταλικό λιμάνι

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο Jolly Nero, που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια, προσέκρουσε με την πρύμνη πάνω στο κτίσμα προκαλώντας την κατάρρευση τμήματός του.

Τη στιγμή του δυστυχήματος γινόταν αλλαγή βάρδιας και περίπου 10 άτομα χρησιμοποιούσαν τον ανελκυστήρα, ο οποίος με την πρόσκρουση βρέθηκε στο κενό, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η αιτία που προκάλεσε το δυστύχημα ερευνάται από τις Αρχές και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου Στέφανο Μεσσίνα έφτασε στο λιμάνι αμέσως μετά το συμβάν και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι συντετριμμένος, προσθέτοντας ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι εισαγγελείς διέταξαν την κατάσχεση του σκάφους ενώ ο καπετάνιος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται.

Το Jolly Nero ανήκει στην εταιρεία Ignazio Messina & Co, έχει μήκος 240 μέτρων και εκτόπισμα μεγαλύτερο από 40.500 τόνους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από