1 Η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της διάταξης του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ξεκινά από την 1/7/2013.
2 Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του ΦΑΠ ορίζεται η 28/2/2014. Αυτό σημαίνει ότι η 1η δόση για την εξόφληση του ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012 θα πρέπει να καταβληθεί τον Αύγουστο 2013 (καταβάλλεται σε 7 μηνιαίες δόσεις). Αντίστοιχα η 1η δόση για την εξόφληση του ΦΑΠ του 2013 θα πρέπει να πληρωθεί τον Νοέμβριο του 2013 (καταβάλλεται σε 4 μηνιαίες δόσεις).
3 Ο φόρος ακινήτων του 2013 επιβάλλεται στα ακίνητα που είναι ηλεκτροδοτούμενα κατά το διάστημα από την 1η Μαΐου ώς και την 31η Δεκεμβρίου 2013. Το αρχικό κείμενο ανέφερε ότι ο φόρος επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα κατά την 1η Μαΐου ακίνητα.
4 Σε περιοχές χωρίς τιμή ζώνης, το χαράτσι θα είναι τσιμπημένο καθώς θα λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος τιμών ζώνης του δήμου. Αλλαγή που θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους καθώς αντί για 3 ευρώ/ τ.μ. θα κληθούν να πληρώσουν 4 ή 5 ευρώ/ τ.μ. Με χθεσινή αλλαγή ορίζεται ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τιμές στον δήμο, θα λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος τιμών του νομού.
5 Εξαιρούνται από το νέο χαράτσι στα φωτοβολταϊκά ύψους έως και 42% επί του τζίρου τους (ανάλογα με το πότε κλείδωσαν ταρίφα), τα αγροτικά καθώς και όσα βρίσκονται στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Το αρχικό κείμενο ανέφερε ότι όσα φωτοβολταϊκά συνδεθούν στο δίκτυο μετά την 1/7/2013 θα επιβαρυνθούν με 42%. Η έκτακτη εισφορά για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά παραμένει στο 30%, όσο και σήμερα.
6 Γίνεται πιο σαφής τόσο ο διαχωρισμός του χώρου φούρνισης του άρτου με τη μέθοδο του «bake off» όσο και οι υγειονομικές διατάξεις που ισχύουν κατά τη διαδικασία παρασκευής αρτοσκευασματάτων και προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης.
7 Ολες οι άδειες λαϊκών αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης λήγουν αυτοδικαίως την 31.10.2014. Στο αρχικό κείμενο αναφερόταν ότι οι επαγγελματίες άδειες λαϊκών αγορών θα εκδίδονται για διάρκεια 3 ετών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από