Δύο ακόμη πρώην υπουργοί βρέθηκαν στο Εφετείο της Αθήνας κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες. Πρόκειται για τους Πέτρο Δούκα και Γιώργο Βουλγαράκη, οι οποίοι έδωσαν εξηγήσεις που - όπως και εκ του αποτελέσματος φάνηκε - κρίθηκαν επαρκείς από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα  και γι' αυτό δεν τους επέβαλαν κανέναν περιοριστικό όρο.
Η ποινική δίωξη εναντίον τους, όπως και εις βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, είχε ασκηθεί ύστερα από τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Συγκεκριμένα ύστερα από έλεγχο για τον κ. Π. Δούκα διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.
Τα στοιχεία για τον κ. Βουλγαράκη προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με αυτά, τραπεζικό λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ στην ίδια τράπεζα εμφανίζεται να είχε η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη Κατερίνα Πελέκη, που δεν δηλώθηκε. Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε οφσόρ εταιρεία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη, για την οποία επίσης δεν κρίθηκε αναγκαία η επιβολή κανενός περιοριστικού όρου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από