Μείωση στο μπάτζετ της νέας αγωνιστικής περιόδου με την ψιλή αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την ψαλίδα από τον Ολυμπιακό να ανοίγει περίπου στο 1 προς 5, ενώ ο Καραγκούνης «άδειασε» τον Αλαφούζο για το θέμα Νταμπίζα!

Το μπάτζετ αποφασίστηκε να μειωθεί στα 10 εκατ. ευρώ (5 το αγωνιστικό κομμάτι) από 28 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι περικοπές και φέτος είναι τεράστιες, με το μεγαλύτερο μέρος βέβαια του ψαλιδίσματος να έχει αρχίσει από πέρυσι. Ο Γιάννης Αλαφούζος αισιοδοξεί ότι αν γίνουν οι σωστές κινήσεις θα φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα, ενώ θα μειωθεί κι άλλο το χρέος και ποντάρει στον καλό σχεδιασμό, που όπως έδειξε και από τις τοποθετήσεις του θα περιλαμβάνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα τους Γιάννη Αναστασίου, Γιάννη Βονόρτα, Δημήτρη Σαραβάκο, ενώ επιμένει για τον Νίκο Νταμπίζα.

Στις αντιδράσεις μελών στη ΓΣ για τους Αναστασίου (ότι δεν έχει εμπειρία) και Νταμπίζα (ότι είχε δηλώσει αντιπαναθηναϊκός) ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε αναφερόμενος στον πρώτο ότι «έχει δουλέψει στον Αγιαξ Κ-20 ετών» και για τον δεύτερο ότι «όταν ήταν μικρός τα αδέλφια του που ήταν Παναθηναϊκοί τον έδερναν και για αυτό δήλωσε αντιπαναθηναϊκός»!

Η ατάκα που δήθεν προέρχεται από το στόμα του Καραγκούνη ότι «πρόκειται για ηθικό στοιχείο», την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ο Αλαφούζος για να ενισχύσει την υπόθεση Νταμπίζα, προκάλεσε την έκρηξη του Τυπάρα! «Δεν θα ανεχτώ από άνθρωπους που με οδήγησαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν στην αποχώρησή μου να μου αποδίδουν σήμερα έναν ρόλο μυστικού συμβούλου ή μάνατζερ που προτείνει στελέχη και τεχνικούς διευθυντές».

Στα θετικά της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ η απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ και το ότι υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας που προτίθεται να βάλει 2 εκατ. ευρώ. Υπήρξαν μάλιστα φήμες για διάφορα πρόσωπα, ενώ κάποιοι έλεγαν ότι θα τα βάλει ο ίδιος ο Αλαφούζος, αλλά δεν θέλει να φαίνεται.

Επίσης ο Αλαφούζος θεωρεί εφικτή την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου της Λεωφόρου κατά 4.000 θέσεις.

Σε ό,τι αφορά το μπαράζ για την Ευρώπη, σε περίπτωση που ο ΠΑΣ δεν πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξει κόντρα στην Ξάνθη όσο πιο σύντομα γίνεται, ακόμη και την ερχόμενη Κυριακή.