Σε συνεχείς επικοινωνίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη καθώς και με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση των δραματικών εξελίξεων στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και της απαγωγής του  ητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου.

Ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου όπως αναφέρει «η δοκιμασία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη και εν συνόλω του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου να ξεπεραστεί άμεσα».

 Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο πως ήδη έχουν τεθεί σε κινητοποίηση όλοι οι μηχανισμοί του υπουργείου Εξωτερικών, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε το ταχύτερο δυνατόν η υπόθεση να έχει αίσια έκβαση.

Ο Μακαριώτατος, τέλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω ολόψυχα τη συμπαράστασή μου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά στον Μακαριώτατο κ. Ιωάννη, ο οποίος λίγο μόλις καιρό μετά την εκλογή του στο θρόνο του παλαίφατου Πατριαρχείου, δοκιμάζεται σκληρά.

Εύχομαι και προσεύχομαι αυτή η δραματική περιπέτεια, με τη βοήθεια του Θεού, να τελειώσει σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για κληρικό που με την παρουσία και το έργο του τιμά την Εκκλησία.

Και ας γνωρίζουν όλοι ότι οι διάκονοι της Εκκλησίας λειτουργούν πάντα ως πρεσβευτές και αγγελιοφόροι της ειρήνης, ιδιαίτερα στις εύφλεκτες ζώνες του πλανήτη μας, και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από