Ο Χένες πήγε στην Εισαγγελία μετά το ναυάγιο της συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας και Ελβετίας για τη φοροδιαφυγή που προέβλεπε τη διασφάλιση της ανωνυμίας στους γερμανούς φοροφυγάδες. Αυτή είναι και μία από τις πτυχές που προκαλούν νέα πολιτική αντιπαράθεση. Ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μια συμφωνία με την Ελβετία θα οδηγήσει σε σύλληψη όλων των φοροφυγάδων, η αντιπολίτευση την επικρίνει ότι αν προχωρούσε η συμφωνία περιπτώσεις όπως του Χένες δεν θα γνωστοποιούνταν.
Ο κλοιός σφίγγει και μετά την αγορά από τις γερμανικές αρχές των CD με τα ονόματα φοροφυγάδων σε ελβετικές τράπεζες. Η τελευταία ήταν από το κρατίδιο Ρηνανία - Παλατινάτο, κόστισε τεσσεράμισι εκατομμύρια και υπολογίζεται ότι θα αποφέρει μισό δισ. σε διαφυγόντα φορολογικά έσοδα. Οι ειδικοί περιμένουν ότι μετά τον Χένες και άλλα γνωστά πρόσωπα από τον χώρο του αθλητισμού που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία θα αρχίσουν να το σκέφτονται.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ