Απαντήσεις από την Χρυσή Αυγή για αν το κόμμα τάσσεται υπέρ του νεοπαγανισμού και της αρχαίας θρησκείας – λατρείες που ενέχουν, όπως λέει αντιχριστιανισμό – ζήτησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με ανακοίνωσή του.

Ο μητροπολίτης ανέφερε ότι προσφάτως βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι «σέβεται την αρχαία θρησκεία». Και στη συνέχεια ζητάει από το κόμμα της Χρυσής Αυγής να ξεκαθαρίσει αν αυτές οι θέσεις είναι και επίσημες θέσεις του κόμματος.

Ο μητροπολίτης ρώτησε μεταξύ άλλων τους υπευθύνους της Χρυσής Αυγής «αν αγνοούν το ηθικό παραλήρημα της αρχαίας θρησκείας» που «παρουσίαζε τον υπέρτατο θεό Δία ως αίσχιστο κακούργο παιδεραστή που μεταμορφώνεται σε αετό για να αρπάξει τον νεανία Γανυμήδη και να ασελγήσει μαζί του».

Ακόμη τους ρώτησε αν δεν γνωρίζουν ότι στην αρχαία θρησκεία «επιβίωσαν φετιχιστικά και τοτεμικά υπολείμματα πρωτόγονων θρησκευτικών αντιλήψεων, μαγικές τελετουργίες, οργιαστικές μυστηριακές λατρείες, ανθρωποθυσίες καθώς και λατρείες ανθρωπόμορφων όντων».

Αν δεν απαντήσει στα ερωτήματα η Χρυσή Αυγή, τόνισε ο μητροπολίτης, τότε το κόμμα θα είναι το ίδιο επικίνδυνο και με τον άλλο πόλο «του δήθεν διαφωτισμού εκφραζόμενος διά του αντιχριστιανικού μένους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ».

.