Τη διακοπή των συνεργασιών τους με την εταιρεία του Μ. Βαγγελάτου ανακοίνωσαν οι αλυσίδες ΜΕΤΡΟ (Μy Market) και η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σε ανακοίνωσή της η ΜΕΤΡΟ αναφέρει ότι «καταδικάζουμε κάθε είδους πρακτικές βίας και εκμετάλλευσης προς κάθε κατεύθυνση και εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία και τον αποτροπιασμό μας για όλα όσα συνέβησαν. Βασική αρχή μας είναι να επιλέγουμε τους προμηθευτές… με γνώμονα όχι μόνο την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και το ηθικό και κοινωνικό τους ανάστημα. Παρακολουθούμε προσεκτικά και περιμένουμε τις ανακοινώσεις και τα συμπεράσματα των ερευνών των Αρχών, ωστόσο για λόγους αρχής διακόπτουμε άμεσα τη συνεργασία με τον εν λόγω προμηθευτή».

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία διευκρινίζει ότι δεν συνεργάζεται με τον παραγωγό για την προμήθεια φράουλας, ωστόσο είναι μέχρι σήμερα προμηθευτής της σε μπανάνες. «Μετά τα γεγονότα… διακόπτουμε άμεσα όποια συνεργασία με τον συγκεκριμένο παραγωγό έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση».