Ο πάπας Φραγκίσκος σκέφτεται να κόψει το μπόνους που δίνεται κατά παράδοση στο προσωπικό του Βατικανού, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.

Το μπόνους αυτό καταβάλλεται στους περίπου 4.000 υπαλλήλους σε ειδικές περιστάσεις, όπως σε περίπτωση θανάτου ή την εκλογής πάπα.

Όμως την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα δοθεί αυτό το «δώρο». «Οι επιπρόσθετες δαπάνες μπορεί να είναι κάτι το φυσιολογικό σε περιόδους αφθονίας, όμως σήμερα δεν ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λομπάρντι διευκρίνισε πάντως ότι αναφέρεται στη γενικότερη οικονομική κατάσταση και όχι σε κάποια συγκεκριμένη ανάγκη για περικοπές στο Βατικανό.

Ο νέος ποντίφικας, που επέλεξε το όνομά του για να τιμήσει τον άγιο που προτίμησε να χαρίσει τα πλούτη του και να ζήσει φτωχός, προσπαθεί να σφυρηλατήσει μια πιο ταπεινή εικόνα του αξιώματός του αποφεύγοντας τα παπικά διαμερίσματα και τα πολυτελή άμφια.

Είχε μάλιστα ζητήσει από τους συμπατριώτες του στην Αργεντινή να μην ταξιδέψουν στη Ρώμη για να παρακολουθήσουν την ενθρόνισή του και αντί για αυτό να δωρίσουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα χρήματα που θα ξόδευαν.

Ο τέως πάπας Βενέδικτος έδωσε στους υπαλλήλους 500 ευρώ και ρεπό μίας ημέρας για να γιορτάσει το ότι έγινε 80 ετών. Όταν πέθανε ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄, το 2005, και εξελέγη ο Βενέδικτος, οι εργαζόμενοι είχαν πάρει μπόνους 1.500 ευρώ ο καθένας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από