Η Κέιτ Μίντλτον πουλάει. Το ξέρουν καλά οι γονείς της γιατί μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, η οικογενειακή επιχείρηση «Party Pieces» με εξοπλισμό για εκδηλώσεις έχει πολλαπλασιάσει τον τζίρο της.

Το ξέρει και η αδερφή της η Πίπα που πλάι στη Δούκισσα του Κέιμπριτζ έγινε διάσημη και τα βιβλία που υπογράφει ξεπουλάνε.

Το ξέρουν καλά τα βρετανικά ταμπλόιντς που κάνουν εξώφυλλο κάθε κίνησή της και βλέπουν τις κυκλοφορίες τους να αυξάνονται κατακόρυφα.

Το ξέρουν και οι υπεύθυνοι των καταστημάτων ρούχων Zara που κάθε φορά που φωτογραφίζεται με κάποιες από τις δημιουργίες τους, εξαφανίζονται από τα ράφια των καταστημάτων σε χρόνο ρεκόρ.

Πιο καλά από όλους, το ξέρει το Μπάκιγχαμ. Έτσι λοιπόν, εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας με το ενδεχόμενο η 30χρονη να κάτσει στον θρόνο της χώρας σύντομα, φρόντισαν να την εξασφαλίσουν από επιχειρηματικής άποψης.

Κατοχύρωσαν λοιπόν το όνομά της πριν από λίγες εβδομάδες ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί – επίσημα – για εμπορικούς σκοπούς από κανέναν άλλον.

Οι νομικοί από το ίδρυμα «Δούκας και Δούκισσα του Κέιμπριτζ και πρίγκιπας Χάρι», κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας και εξασφάλισαν την αποκλειστική εκμετάλλευση της εικόνας της.

Η δικαιολογία που το ίδρυμα προέβη στην κίνηση αυτή, είναι για να διαθέσει τα έσοδα από τις πωλήσεις των επίσημων προϊόντων της Δούκισσας στους φιλανθρωπικούς του σκοπούς.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, θέλησαν μ’ αυτόν τον τρόπο αφενός να ανακόψουν το μεγάλο κύμα των ανεπίσημων αναμνηστικών που κυκλοφορούν στη βρετανική αγορά με το πρόσωπο της Μίντλτον και το όνομά της. Αφετέρου, έτσι έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μέσω της νομικής οδού αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.

Το ίδρυμα αυτό δημιουργήθηκε το 2009 με σκοπό την παροχή βοήθειας σε παιδιά από προβληματικές οικογένειες, βετεράνους πολέμων και αδέσποτα ζώα. Το 2010 συγκέντρωσε σε δωρεές 700.000 ευρώ ενώ ένα χρόνο αργότερα που η Κάθριν είχε αρραβωνιαστεί τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ, το ποσό έφτασε τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Την περίοδο του βασιλικού γάμου στα ταμεία του μπήκαν 1,2 εκατ. ευρώ από προσφορές – δώρα στους μελλόνυμφους. Λίγους μήνες αργότερα, ενώ το ζευγάρι έκανε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, δέχτηκε άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ ως προσφορές βοήθειας.

Μετά από όλα αυτά, το ίδρυμα, του οποίου τα έξοδα συντήρησης φτάνουν τα 500.000 ευρώ το χρόνο, δεν έχει διάθεση να μοιραστεί τη βασικότερη πηγή εσόδων του με κανέναν άλλον.