Τα στοιχεία που συγκέντρωνε το γραφείο παρακολουθήσεων Metodo 3 για τον Ζεράρ Πικέ από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, ύστερα από εντολή που είχε λάβει από τον πρώην επικεφαλής ασφαλείας της Μπαρτσελόνα Χαβιέ Μαρτορέλ, έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ελ Περιόντικο».

Μεταξύ άλλων αναφέρεται το πάθος του Πικέ για τον τζόγο, καθώς έπαιζε on line πόκερ, ενώ επισκεπτόταν το καζίνο της Βαρκελώνης.

Ο 26χρονος παίκτης είχε καλέσει 18 ανθρώπους στο σπίτι του για να παίξει πόκερ, ενώ είχε προσλάβει επαγγελματία παίκτη για να του μάθει τα μυστικά του παιχνιδιού.

Στις εκθέσεις του Metodo 3 υπήρχαν αναφορές για τις μεταμεσονύχτιες τηλεφωνικές συνομιλίες του με γυναίκες και φίλους, λεπτομέρειες από τις κινήσεις της πιστωτικής κάρτας του, αλλά και από το GPS του αυτοκινήτου του με το οποίο ανέπτυσσε απαγορευμένη ταχύτητα.

Γι’ αυτές τις παρακολουθήσεις η Μπαρτσελόνα είχε πληρώσει 3 εκατ. ευρώ.

– Στο πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι και τα περισσότερα αστέρια της νίκησε 3-0 τη Σαραγόσα (δύο γκολ ο Τέγιο) και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Με το ίδιο σκορ νίκησε η Ρεάλ την Μπιλμπάο εκτός έδρας με δύο γκολ του Ρονάλντο.

Τα αποτελέσματα: Μάλαγα – Οσασούνα 1-0, Βαγιεκάνο – Σοσιεδάδ 0-2, Ατλέτικο Μαδρίτης – Γρανάδα 5-0, Λεβάντε – Λα Κορούνια 0-4, Εσπανιόλ – Βαλένθια 3-3, Βαγιαδολίδ – Χετάφε 2-1, Μπέτις – Σεβίλλη 3-3.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 81, Ρεάλ 68.