Δύο άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή, διαφορετική γλώσσα και κουλτούρα δεν άφησαν τίποτα να μπει εμπόδιο στη σχέση τους. Στην αρχή ο ένας δεν καταλάβαινε καν τι έλεγε ο άλλος. Η Μελίσα, με καταγωγή από τη Βραζιλία, δεν μιλούσε καλά αγγλικά και ο Ντέιβιντ, με καταγωγή από την Αυστραλία, δεν ήξερε καθόλου πορτογαλικά.

Συναντήθηκαν πρώτη φορά το 2007 μέσω ενός κοινού τους φίλου, όταν ο Ντέιβιντ ζούσε στη Βραζιλία και δούλευε εκεί ως μηχανικός παραγωγής και η Μελίσα εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ μιας εταιρείας.

Αρχικά η επικοινωνία μεταξύ τους ήταν δύσκολη. Στην πορεία, όμως, ανακάλυψαν ότι η γλώσσα δεν έχει καμιά σημασία όταν δυο άνθρωποι αγαπιούνται πραγματικά. Σιγά σιγά όλα γύρω τους έμοιαζαν τόσο μικρά και ασήμαντα, γιατί το πιο σημαντικό ήταν το πώς ένιωθε ο ένας για τον άλλον. Σήμερα και οι δύο μιλούν και τις δύο γλώσσες.

Ο Ντέιβιντ θυμάται την πρώτη φορά που ζήτησε ραντεβού από τη Μελίσα. Καθώς δεν ήξερε τι να της πει, αποφάσισε να της γράψει. Και έτσι της έστειλε ένα email. Πήρε ένα λεξικό και άρχισε να μεταφράζει από τη μια γλώσσα στην άλλη. Και ενώ νόμιζε ότι τα είχε μεταφράσει σωστά, τελικά είχε κάνει λάθος. Συνειδητοποίησε ότι όταν οι λέξεις μεταφράζονται αυτολεξεί δεν βγάζουν νόημα. Δεν είχε όμως άλλη επιλογή και έτσι έστειλε το email. Οταν η Μελίσα το έλαβε, δεν κατάλαβε τίποτα από όσα διάβασε. Πήρε τηλέφωνο τον κοινό τους φίλο, μήπως και εκείνος μπορούσε να της εξηγήσει τι εννοούσε ο Ντέιβιντ. Από τότε, κάθε φορά που συναντιόντουσαν, είχαν μαζί τους από ένα λεξικό και αντάλλασσαν ερωτήσεις που έγραφαν πάνω σε χαρτοπετσέτες. Ξεκίνησε έτσι μια σχέση όπου ήταν απαραίτητο να συζητούν κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να καταλάβουν απόλυτα ο ένας τον άλλον. Αυτές οι λεπτομέρειες ήταν που τους έκαναν να συνδεθούν απόλυτα μεταξύ τους.

Αγαπούν τα ταξίδια, το καλό φαγητό και τα ψαγμένα εστιατόρια. Τους αρέσει να βγαίνουν το βράδυ, να απολαμβάνουν γενικά έναν κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής. Οταν έχουν ελεύθερο χρόνο, ταξιδεύουν εντός ή εκτός Αυστραλίας, που είναι τώρα η μόνιμη κατοικία τους, ενώ έχουν ταξιδέψει επίσης σε Ασία, Νέα Ζηλανδία, Μέση Ανατολή, Αμερική, Νότιο Αμερική και Ευρώπη.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία τους, ο Ντέιβιντ ζήτησε από τη Μελίσα να επισημοποιήσουν τη σχέση τους με γάμο. Αρραβωνιάστηκαν το 2009 στη Βραζιλία και ύστερα από λίγο καιρό μετακόμισαν στην Αυστραλία, όπου και παντρεύτηκαν. Αυτός ήταν ο πρώτος γάμος, καθώς έπειτα από τρία χρόνια αποφάσισαν να ανανεώσουν τους όρκους τους και να ξαναπαντρευτούν. Αυτή τη φορά στη Σαντορίνη.

«Είχαμε σχεδιάσει ένα μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη, ένας σταθμός του οποίου ήταν και η Σαντορίνη. Σκεφτήκαμε ότι ήταν το ιδανικό μέρος για να ξαναπαντρευτούμε και τώρα πλέον είναι και το πιο αγαπημένο μας», λέει η Μελίσα.

Το θέμα της ανανέωσης των όρκων τους ήταν ο «ρομαντισμός». Γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς διάλεξαν τη Σαντορίνη. «Πού αλλού στον κόσμο μπορείς να βρεις πιο ρομαντικό περιβάλλον από αυτό το μοναδικό φυσικό σκηνικό;».

Η Μελίσα αγόρασε το νυφικό της φόρεμα στην Αυστραλία και είχε φροντίσει να το κρατήσει καλά κρυμμένο ώστε να μην το δει ο γαμπρός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ευρώπη. Είναι μια πρόληψη που ισχύει σε όλο τον κόσμο και που η Μελίσσα τήρησε. Το να δει ο μελλοντικός σύζυγος το νυφικό φόρεμα πριν από την τελετή μπορεί να φέρει γρουσουζιά στο ζευγάρι. Ο Ντέιβιντ λέει ότι τελικά άξιζε η αναμονή. «Οταν την είδα για πρώτη φορά στην τελετή, μου κόπηκε η ανάσα. Τελικά είναι ένα ωραίο έθιμο».

Η τελετή έγινε σε ένα ξενοδοχείο με θέα το ηφαίστειο. Την οργάνωση ανέλαβε ο Αλέξανδρος Βολικάκης, υπεύθυνος ιστοσελίδας μέσω της οποίας οργανώνει γάμους στα ελληνικά νησιά, και κανόνισε τα πάντα. Τους έδωσε συμβουλές, για το τι να κάνουν και πού να πάνε, κανόνισε τα λουλούδια και τους σύστησε την Κατερίνα Αντωνοπούλου, η οποία έκανε τις εξαιρετικές φωτογραφίες. Εκεί, ενώπιον λίγων φίλων, αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης: «Υπόσχομαι να είμαι μαζί σου και να μοιράζομαι ό,τι και αν προκύψει. Να δίνω και να παίρνω, να μιλάω και να ακούω, να σε εμπνέω και να ανταποκρίνομαι. Να είμαι πιστός σε όλη μου τη ζωή και με όλο μου το είναι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα σε αγαπώ ως σύζυγο, σύντροφο και φίλο, με τη βοήθεια του Θεού, κάθε μέρα».

«Τις μέρες που ζήσαμε στη Σαντορίνη θα τις θυμόμαστε για πάντα. Ηταν εμπειρία ζωής. Κάθε πρωί ξυπνούσαμε και παίρναμε το πρωινό μας στη βεράντα με θέα την Καλντέρα. Αυτή η εικόνα έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μας», λένε και οι δύο. Ο κόσμος έχει τόσο πολλά και όμορφα μέρη που θέλουν να επισκεφθούν, αλλά όταν σκέφτονται τη Σαντορίνη ο χρόνος σταματάει. Δεν μπορούν να βγάλουν τις εικόνες από το μυαλό τους. Ανυπομονούν να επιστρέψουν σύντομα για διακοπές και να επισκεφθούν και την υπόλοιπη Ελλάδα.