Τις προβλέψεις των Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού ότι φέτος οι ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο, επιβεβαίωσε χτες ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της

Ρωσίας κ. Εβγκένι Πισαρέβσκι, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά στην Αθήνα από τις αρχές του χρόνου και συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Το ίδιο αισιόδοξη όσον αφορά την αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία εμφανίστηκε και η υπουργός, επίσημαίνοντας ότι φέτος «θα είναι αυξημένες σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Γενικότερα όσον αφορά την τουριστική κίνηση από το σύνολο των αγορών, η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως «οι προκρατήσεις έχουν πάει πολύ καλά και αυτό μας κάνει βάσιμα να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια μεγάλη αύξηση του

τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας, τόσο από τις παραδοσιακές μας αγορές όσο και από τις αναδυόμενες αγορές όπως είναι η Ρωσία».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια χρονιά που περιμένουμε όλοι ο τουρισμός να μπορέσει να βοηθήσει την ελληνική οικονομία και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους».

Η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με τη ρωσική αντιπροσωπεία, ενώ ο κ. Πισαρέβσκι χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας τις σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και

της Ελλάδος, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε όλες τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού ανέφερε, ότι εκείνο που ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι «η συνεργασία με τη Ρωσία να μην είναι συγκυριακή-ευκαιριακή αλλά να έχει αποτελέσματα που θα φανούν σε βάθος χρόνου».

Η κυρία Κεφαλογιάννη, στάθηκε ιδιάιτερα στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα στον ειδικό τουρισμό, προσφέροντας εναλλακτικές προτάσεις κυρίως στον προσκυνηματικό τουρισμό, τον θαλάσσιο, τον αθλητικό και τον τουρισμό υγείας.

Από την πλευρά του ο κ. Πισαρέβσκι, τόνισε πως «οι Ρώσοι τουρίστες θα πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα και να νιώθουν άνετα, επειδή έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην κουλτούρα και τη θρησκεία, ενώ φυσικά υπάρχει ο απίστευτος ήλιος και η θάλασσα που είναι δημοφιλή στη Ρωσία».