«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα και ανερυθρίαστα παρέχει πολιτική κάλυψη σε κατηγορούμενους για κακουργήματα αλλά και σε όσους επιχειρούν να αποτρέψουν την εφαρμογή του Νόμου με οχλοκρατικές εκδηλώσεις και καταστροφές δημόσιας περιουσίας», απαντά μεταξύ άλλων το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τις συλλήψεις στην Ιερισσό.

Το υπουργείο χαρακτηρίζει απαράδεκτη, θεσμικά και πολιτικά, τη στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και σε ειρωνικό τόνο τον καλεί να ιδρύσει «συνιστώσα υποδίκων για κακουργήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Εκδίδει ανακοινώσεις με τις οποίες ανερυθρίαστα παρέχει πολιτική κάλυψη σε άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για επτά κακουργήματα και δεκατέσσερα πλημμελήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και έκρηξη, ληστεία από άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία κ.α.

Πλήρη πολιτική κάλυψη παρέχει και σε όσους επιχειρούν, με οχλοκρατικές εκδηλώσεις και καταστροφές δημόσιας περιουσίας, να αποτρέψουν την εφαρμογή του Νόμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί παρόμοια στάση και παρέχει κάλυψη σε δράστες εγκληματικών ενεργειών. Αλλά εάν συνεχίζει την απαράδεκτη αυτή θεσμικά και πολιτικά στάση του, ας ιδρύσει επιτέλους και! Μία συνιστώσα η οποία θα έχει ως στόχο να σταματήσει την εφαρμογή του Νόμου, όπως προκλητικά επαίρεται το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του».

Ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς αναφερόμενος στα επεισόδια στη Χαλκιδική είχε επιρρίψει ευθύνες στον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια, τονίζοντας ότι «έχει μετατρέψει τη Χαλκδική σε εμπόλεμη ζώνη» και πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα του Ιούλιου Καίσαρα όταν, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παρομοίασε με μικρό γαλατικό χωριό τους κατοίκους που προσπαθούν να αντισταθούν υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους».

«Θυμίζουμε όμως στον κύριο Υπουργό και την κυβέρνηση ότι οι προσπάθειες του Ιουλίου Καίσαρα να υποτάξει το γαλατικό χωριό, πάντα είχαν αποτυχημένη κατάληξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο αλλά η Ενότητα, η Αποφασιστικότητα και η Αλληλεγγύη ενός ολόκληρου χωριού είναι η κινητήριος ακατανίκητη δύναμη του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά, χρησιμοποιεί την καταστολή ως το μόνο όπλο απέναντι σε όσους αντιστέκονται στις αδιέξοδες πολιτικές της συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει : «Άραγε, όπως λέει και ο στίχος του Μάνου Ελευθερίου και έκανε τραγούδι ο Μίκης Θεοδωράκης:Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά, να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;»