Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε (2-1) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και πέτυχε μια νίκη γοήτρου για την Πρέμιερλιγκ.

Η ομάδα του Σερ Αλεξ έχοντας σαφές βαθμολογικό προβάδισμα πίστεψε ότι θα κάνει περίπατο στο μεγάλο ντέρμπι και δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα. Αντίθετα, η Σίτι ήταν καλά στημένη από τον Μαντσίνι και κυνήγησε περισσότερο τη νίκη. Πάντως, στο 45′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ράφαελ.

Στο 51′ ο Μίλνερ έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους και στο 59′ η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε: φάουλ ο Φαν Πέρσι, κεφαλιά ο Τζόουνς, η μπάλα στην πλάτη του Κομπανί και 1-1.Στη συνέχεια οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν τον ρυθμό τους, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η ομάδα που «χτύπησε» στο τέλος και πήρε τη νίκη. Το γκολ για το 1-2 σημείωσε ο Αγκουέρο με ωραία προσπάθεια στο 79′. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που παίρνει τους βαθμούς η Σίτι στην έδρα της Γιουνάιτεντ.

Τώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 77 βαθμούς και προηγείται στη βαθμολογία, ενώ η Σίτι έφτασε τους 65, ύστερα από 31 αγωνιστικές στο αγγλικό πρωτάθλημα.