Στο κατάστημα της οδού Αριστείδου, στο τμήμα διακανονισμών της ΔΕΗ δύο υπάλληλοι εξυπηρετούσαν τους πελάτες, οι οποίοι ήθελαν να πληρώσουν σε δόσεις τον λογαριασμό τους.

Η Καλλιρρόη Μερτίρη βγήκε από το γραφείο, όπου έκαναν τους διακανονισμούς, βουρκωμένη. Η λογομαχία με τον υπάλληλο στο γραφείο ήταν πολύ έντονη, σε σημείο που χρειάστηκε η επέμβαση του σεκιούριτι, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά. «Τι ζήτησα; Να κάνω διακανονισμό θέλω. Ο τωρινός λογαριασμός μαζί με τον προηγούμενο και τα χαράτσια είναι 818 ευρώ», είπε στα «ΝΕΑ». Η κυρία Μερτίρη έφτασε στη ΔΕΗ στις 10 το πρωί και πήρε από το μηχάνημα χαρτάκι με τον αριθμό 174 προκειμένου να ζητήσει τέσσερις δόσεις για τον λογαριασμό της. Η σειρά της όμως ήρθε περίπου 10 λεπτά μετά τη μία. «Περίμενα τόση ώρα για να μου φωνάξει ο υπάλληλος ότι για να κάνω διακανονισμό, θα πρέπει να πληρώσω έναντι 350 ευρώ και φυσικά οι δόσεις θα περιλαμβάνουν και το χαράτσι, το οποίο είναι 426 ευρώ. Πού να τα βρω; Είμαι άνεργη δύο χρόνια και δεν μπορώ να πληρώσω το χαράτσι. Ο υπάλληλος μου είπε με έντονο τρόπο ότι θα πρέπει να φύγω από αυτή την ουρά και να στηθώ σε μια άλλη για να βγάλω το χαράτσι. Θα φύγω και αναγκαστικά θα ξανάρθω αύριο», ανέφερε φανερά στενοχωρημένη.

Περίπου 20 λεπτά μετά τη μία έφτασε η Ταμάρα Κβιενίτζε με τον δίχρονο γιο της, τον Λουκά, στην οδό Αριστείδου. Μαζί με το καρότσι μπήκε στο τμήμα διακανονισμών, αλλά βγήκε άπραγη αφού το μηχάνημα με τα χαρτάκια προτεραιότητας ήταν απενεργοποιημένο. Ενας μετανάστης που περίμενε στην πόρτα, βλέποντάς τη με το μικρό παιδί, της έδωσε το δικό του χαρτάκι. «Ηρθα γιατί θέλω να δω αρχικά για ποιο λόγο ο λογαριασμός της ΔΕΗ ήρθε 405 ευρώ, ενώ μόλις μετακόμισα στο σπίτι. Πρώτη φορά θα ζητήσω να μου κάνουν τέσσερις δόσεις γιατί διαφορετικά πρέπει να δουλεύω ενάμιση μήνα για να το πληρώσω», λέει η νεαρή, η οποία εργάζεται ως μπέιμπι σίτερ.