«Ευελπιστώ ότι δεν θα είναι οριστικό το διαζύγιο Εθνικής – Eurobank και δεν θα σταματήσει η προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος της συγχώνευσης. Κρατώ και τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού και του κ. Προβόπουλου, ότι δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ανησυχία αναφορικά με τις καταθέσεις και ανεξάρτητα από το ύψος τους» δήλωσε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο της διαφαινόμενης συμφωνίας για το Δημόσιο με την τρόικα υπογράμμισε: «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται… Δεν έχει υπάρξει κατάληξη. Εμείς στηρίζουμε απολύτως τον υπουργό… Θεωρούμε ότι αυτό που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τους επίορκους είναι απολύτως ρεαλιστικό και στο τέλος θα το δεχθούν οι εταίροι μας… Είναι υποχρεωτικό και τα 16 υπουργεία να τρέξουν, να δώσουν στοιχεία και να προχωρήσουν αυτήν τη διαδικασία».

«Ούτως ή άλλως, την τελική ευθύνη την έχει ο κ. Στουρνάρας. Παρατηρώ μια τεράστια υποκρισία, όλο αυτό το διάστημα. Όλοι αυτοί που φόρτωσαν με χιλιάδες υπαλλήλους το Δημόσιο, όλα τα προηγούμενα χρόνια, τώρα να κουνούν το δάκτυλο στον κ. Μανιτάκη, λες και αυτός είναι υπεύθυνος για όλες τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης» προσέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.