Στην κυκλοφορία δόθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι δύο νέοι σταθμοί του Μετρό στο δημαρχείο Περιστερίου και την Ανθούπολη.

Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη.

Η διαδρομή Ανθούπολη-Σύνταγμα πραγματοποιείται, πλέον, σε 12 λεπτά, ενώ θα εξυπηρετούνται καθημερινά 50-60.000 επιβάτες.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, με τέσσερις σταθμούς, και το φθινόπωρο ο νέος σταθμός στο Χαϊδάρι.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι ξεπαγώνουν τα έργα στους οδικούς άξονες και σύντομα θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια.

Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές

Με τη λειτουργία των δύο νέων σταθμών του Μετρό στα δυτικά προάστια επέρχονται τροποποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, οι οποίες κατέληγαν στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου.

Αναλυτικά:

Οι λεωφορειακές γραμμές «075-Σταθμ. Αγ.Αντώνιος- Αττικό Νοσοκομείο- Δάσος Χαϊδαρίου» και «731- Ανθούπολη- Στ. Αγ.Αντώνιος» συγχωνεύονται σε μία νέα γραμμή «731- Ανθούπολη- Στ. Μετρό Ανθούπολη-Αττικό Νοσοκομείο-Δάσος Χαϊδαρίου».

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 15′- 20′, τις ώρες αιχμής.

Στη γραμμή «748- Χρυσούπολη- Ανθούπολη- Στ.Αγ. Αντώνιος» δεν θα εκτελείται το τμήμα της διαδρομής της επί της οδού Π. Τσαλδάρη, από τον νέο σταθμό «Ανθούπολη» μέχρι τον σταθμό «Αγ.Αντώνιος», ώστε η γραμμή να μετατραπεί σε τροφοδοτική του νέου σταθμού μετρό «Ανθούπολη».

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 10′-15′, τις ώρες αιχμής.

Για τις υπόλοιπες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ δεν προβλέπονται τροποποιήσεις στις υφιστάμενες διαδρομές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες θα απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και το τηλεφωνικό κέντρο 185.